• Werners Värld Werners Värld
  • Recept Recept
  • Varumärken Varumärken
    • Valrhona
    • Sosa
    • Sicoly
    • Dammann Frères
    • Salsus
    • La Rose Noire
    • Bindi
    • Calvisius
    • Læsø Salt
    • Plantin
    • Bottarga Boreale
    • Selectos de Castilla
    • Svart af Hälsingborg
    • Risberg
    • Pärlans Konfektyr
    • Högtorp Gård
  • Utbildning Utbildning
  • Om oss Om oss
    • Företaget
    • Årsredovisning
    • Kontakta oss
    • Jobba hos oss
    • Inkluderande arbetsplats
    • Hållbarhet
    • Samarbetspartners
    • Integritetspolicy
  • Webbshop Webbshop
Meny
  • Werners Värld
  • Recept
  • Varumärken
    • Valrhona
    • Sosa
    • Sicoly
    • Dammann Frères
    • Salsus
    • La Rose Noire
    • Bindi
    • Calvisius
    • Læsø Salt
    • Plantin
    • Bottarga Boreale
    • Selectos de Castilla
    • Svart af Hälsingborg
    • Risberg
    • Pärlans Konfektyr
    • Högtorp Gård
  • Utbildning
  • Om oss
    • Företaget
    • Årsredovisning
    • Kontakta oss
    • Jobba hos oss
    • Inkluderande arbetsplats
    • Hållbarhet
    • Samarbetspartners
    • Integritetspolicy
  • Webbshop
Reportage

Bourbonvanilj

Bourbonvanilj
Vanilj anses vara kryddornas okrönta drottning. Men så har bourbonvanilj från Madagaskar en fantastisk doft och smak som inte går att jämföra med någonting annat! Madagaskar är världens ledande vaniljproducent och därifrån kommer också bourbon-vaniljen i Werners sortiment. Men, precis som när det gäller kakao, är vanilj en jämförelsevis ny gröda på Madagaskar, önationen i Indiska Oceanen. Vanilj har sitt ursprung i Mexiko, där den var en hett eftertraktad vara för aztekerna. Exempelvis avkrävdes chinantekerna, ursprungsbefolkningen i regionen Chinantla i nuvarande delstaten Puebla, att årligen leverera 10 000 vaniljstänger till de härskande aztekerna i huvudstaden Tenochtitlan. Folkgruppen totonakerna, som fanns i…
Läs mer
Bourbonvanilj
Matnyttigt

Valrhona SigNATURE

Valrhona SigNATURE
Alla chokladdekorationer och överföringsark i Valrhonas sortiment trycks med färger som är 100% naturliga och 100% fria från azoföreningar och nanopartiklar. Valrhona tar ansvar för att göra verksamheten hållbar. Det räcker inte med att uppfylla gällande lagar för livsmedelsfärger – vi går ett steg längre. OMTANKE FRÅN GRUNDEN 2015 – EN NATURLIG BÖRJAN Ända sedan Valrhona Signature grundades har vi fokuserat på högsta möjliga kvalitet. Vi har valt 100% azo-fria färgämnen och vägrar att befatta oss med kontroversiella ingredienser som palmolja och hydrogenerade fetter.     2017 – NÄSTA STEG Långt innan forskningen nått entydiga resultat kring E171 ledde vi…
Läs mer
Valrhona SigNATURE
Matnyttigt

Salsus bidrar till att höja smakerna i köket

Salsus bidrar till att höja smakerna i köket
Werners är stolt distributör av Salsus på den svenska marknaden. Salsus bidrar till att höja smakerna i köket med fonder och buljonger gjorda på högkvalitativa råvaror, en så nära egenkokt fond du kan komma helt enkelt.  SALSUS MÅL ÄR LIKA ENKELT som det är utmanande: att laga världens bästa buljonger och fonder till professionella kockar. För att laga en läcker buljong krävs rent vatten, överlägsna råvaror, mycket tid och en hel del kunskap. I samarbete med Siva Norge, Innovasjon Norge och DNB har Salsus byggt en högteknologisk produktionsanläggning som invigdes i maj 2018. Nu tillverkar de alla buljonger och fonder…
Läs mer
Salsus bidrar till att höja smakerna i köket
Matnyttigt

Det vietnamesiska köket

Det vietnamesiska köket
Det vietnamesiska köket kännetecknas av färska råvaror och klassas som Asiens nyttigaste kök. Maten är färgstark med smaker av lime, fisksås, chili, grönsaker och örter. Pho, en buljongbssersd nudelsoppa är en klassiker i Vietnam. Den består traditionellt sv glas eller risnudlar, fläsk eller kyckling, vårlök, örter, chili och förstås buljong och äts lika gärna till frukost som middag. Maten i Vietnam är inte lika stark som i tex Thailand, men i södra Vietnam lagas det starkare rätter än i norra. Tex så dricker dom sitt kaffe både kryddstarkt och väldigt sött, det serveras som iskaffe med kondenserad sötad mjölk. Det…
Läs mer
Det vietnamesiska köket
Matnyttigt

Bygg en smakbrygga mellan maten och vinet

Bygg en smakbrygga mellan maten och vinet
Werners har ett nära samarbete med dryckesimportören Provinum. Ett av våra gemensamma mål är att bidra till att gastronomin utvecklas. Tillsammans skapar vi smakbryggor mellan mat och dryck på allra bästa vis. En lyckad kombination av mat och vin lyfter hela måltidsupplevelsen och genererar mervärde för gästen. För att hitta de perfekta kombinationerna måste man äta och dricka. Matthias Pettersson, försäljningschef på Provinum tipsar här om hur du kan skapa en välbalanserad smakbrygga mellan maten och vinet du serverar. Så väljer du rätt vin Matthias Pettersson är sommelier och måltidskreatör med examen från Restaurang- och Hotellhögskolan i Grythyttan. Efter några…
Läs mer
Bygg en smakbrygga mellan maten och vinet
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Nästa
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Kvalitet, ursprung och service är ledord som följt företaget sedan starten 1990 och som alltid uppskattas av våra kunder.
Kontakt
  • Werners Gourmetservice huvudkontor
  • Kämpagatan 3
  • 532 36 Skara
  • 0511-177 99
  • Werners Gourmetservice säljkontor
  • Tellusborgsvägen 67
  • 126 29 Hägersten
Copyright © 2021 Werners Gourmetservice. Alla rättigheter reserverade
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats och för att analysera vår trafik.