Ramen ”Spicy” med chilistekta rödräkor, pak choi, böngroddar, koriander och sesamfrö

Ramen ”Spicy” med chilistekta rödräkor, pak choi, böngroddar, koriander och sesamfrö

Werners Gourmetservice

Ramen ”Spicy” med chilistekta rödräkor, pak choi, böngroddar, koriander och sesamfrö.

Spicy ramen är en färdig buljong smaksatt med miso, soja, vitlök, sesamolja och chili. Den har en härlig hetta som passar perfekt till chilistekta räkor.

4 pers

Ingredienser

Chilistekta rödräkor
  • 500 g rödräkor
  • 2 msk matolja
  • koreanska chiliflakes, Risberg
  • salt
Till servering
  • 1 l salsus Ramen ”Spicy”
  • 4 st pak choi
  • 2 dl böngroddar
  • 320 g udonnudlar, Risberg
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk rostat sesamfrö, Risberg

Gör så här

Chilistekta rödräkor
  1. Se till att räkorna är torra.
  2. Hetta upp en panna och häll i oljan.
  3. Lägg i räkorna och fräs snabbt.
  4. Krydda med koreanska chiliflakes och salt. De tar max 1 minut på varje sida för räkorna. Inte mer, då riskerar de att bli torra.
Till servering
  1. Värm buljongen i en kastrull.
  2. Dela pak choi på mitten och låt sjuda med i 2 – 3  minuter.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  4. Bottna 4 skålar med nudlar, fördela räkorna, pak choi, böngroddar och koriander i skålarna.
  5. Slå på buljongen och toppa med sesamfrö.