Ramen ”Shoyu” med bakad rotselleri, rostad majs, svamp, vårlök och sobanudlar

    Av Werners Gourmetservice

    Ramen ”Shoyu” med bakad rotselleri, rostad majs, svamp, vårlök och sobanudlar. Shoyu är en ramenbuljong smaksatt med soja och mirin. Djup smak som passar perfekt till den bakade rotsellerin och den rostade majsen. Tillbehören går att byta ut till det du gillar mest.

    Bakad rotselleri

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skär av skalet på rotsellerin och smörj in med olja, gnid in ordentligt med krydda och salt.
    3. Baka sedan på en plåt i mitten av ugnen ca 75 minuter eller tills rotsellerin håller 96grader i innertemperatur.
    4. Skär sedan i mindre bitar.

    Rostad majs

    1. Häng av majsen i ett durkslag, häll på en plåt och vänd med lite olivolja, lite koreanska chiliflakes och salt.
    2. Rosta sedan med rotsellerin de sista 20 minuterna.

    Till servering

    1. Värm buljongen i en kastrull.
    2. Skär ned shiitakesvampen och låt den koka med i 1 minut.
    3. Skär ned vårlök fint.
    4. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.
    5. Bottna djupa skålar med nudlarna och toppa sedan med bitar av rotsellerin, rostad majs, shiitakesvampen och vårlök. Fördela buljongen i skålarna och njut omgående.

    Ingredienser

    Bakad rotselleri

    • 1 st rotsellerihuvud
    • matolja
    • shichimi togarashi
    • salt

    Rostad majs

    • 1 burk majs
    • matolja
    • koreanska chiliflakes
    • salt

    Till servering

    • 1 l Salsus Ramen ”Shoyu”
    • 200 g shiitakesvamp
    • 200 g vårlök
    • 320 g sobanudlar, Risberg