Ramen ”Miso” med sojapicklat ägg, kimchi, five spicekryddad tofu och udonnudlar

    Av Werners Gourmetservice

    Ramen ”Miso” med sojapicklat ägg, kimchi, five spicekryddad tofu och udonnudlar. Ramenbuljongen Miso är färdig att värmas och ätas med goda tillbehör som tofu, och sojamarinerade ägg. Misobuljongen är smaksatt med miso, soja, vitlök och sesamolja.

    Sojapicklat ägg

    1. Koka upp vatten och lägg i äggen. Låt koka i 6 minuter.
    2. Lyft sedan upp äggen och skölj noga i kallt vatten så att de kallnar ordentligt.
    3. Koka sedan upp japansk soja med mirin, vatten och ingefära.
    4. Låt svalna till rumstemperatur.
    5. Skala äggen och lägg i en burk.
    6. Slå på lagen och täck med lock. Låt stå i kyl minst 10 timmar.

    Five spice tofu

    1. Tärna ned i fina bitar och vänd med kryddan och smaka upp med salt.

    Till servering

    1. Koka upp buljongen i en kastrull.
    2. Doppa gräslök snabbt i buljongen.
    3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
    4. Bottna 4 djupa skålar med nudlarna.
    5. Fortsätt med tofun, äggen som delas med en vass kniv, kimchi, gräslöken.
    6. Toppa med färsk skivad jalapeno och jalapenoflakes.

     

    Ingredienser

    Sojapicklat ägg

    • 4 st ägg
    • 1 dl japansk soja
    • 1/2 dl mirin
    • 1 dl vatten
    • 1 bit ingefära, grovhackad

    Five spice tofu

    • 2 frp Silken tofu, Risberg
    • 1 tsk five spice, Risberg
    • salt

    Till servering

    • 1 l Salsus Ramen ”Miso”
    • 1 knippe gräslök
    • 400 g kimchi, Risberg
    • 320 g udonnudlar, Risberg
    • 1 st jalapeno, skivad
    • 1 tsk jalapenoflakes, Risberg