Ramen med ankfilé

    Av Kristin Åhlander

    Med en riktigt bra buljong som bas blir ramen en lyxig rätt som kan varieras med mängder av olika tillbehör. Våra buljonger och fonder från norska Salsus står för hög kvalitet och är så nära egenkokad fond du kan komma. I vår fyller vi skålen med primörer, Sapporo-nudlar och mör ankfilé från Selectos de Castilla. Ankfilé är en del av ankbröstet från Mulardankan. Filén har en mildare anksmak och är ett magrare alternativ än själva ankbröstet och passar utmärkt till asiatiska rätter som exempelvis ramen.

    1. Fräs vitlök, chili, koriander, ingefära och shiitake. Häll på fond, soja och vatten. Låt koka 15 min.
    2. Fräs ankfilén i smör, den behöver bara en kort stund i pannan.
    3. Montera antingen tillbehören i tallriken och häll på buljongen, eller servera buljongen och tillbehören var för sig.

    Ingredienser

    Buljong

    • 3 st vitlöksklyftor
    • 2 st chilifrukt, röd
    • koriander
    • 1 bit ingefära
    • 100 g shiitake
    • 1 l Ramen bas eller kycklingfond, Salsus
    • 2 dl japansk soja, ljus
    • 2 dl vatten

    Tillbehör

    • 300 g ankfilé, Werners
    • 400 g äggnudlar, Sapporo
    • 3 st ägg, kokta 6 min
    • salladslök
    • morot, hyvlad tunt
    • sojabönor
    • böngroddar
    • chili
    • koriander
    • salta jordnötter eller rostade cashewnötter