Ostron med rökt grädde, granskottsolja och dragon

Ostron med rökt grädde, granskottsolja och dragon

Fredrik Andersson
Perfekt tilltugg till fördrinken där ostronens sälta möter rökig grädde och härlig fräschör av granskott.
Dragon är en utmärkt smakkompis här då den lyfter gransmaken.
12 st ostron

Ingredienser

Rökt grädde
  • 2 dl grädde
  • rökspån
Ostron
  • 12 st ostron (gärna svenska)
Vid servering
  • 36 st dragonblad
  • 36 st granskott, Högtorp Gård
  • 1 tsk torkad dragon mixad
  • 1 msk granskottsolja, Högtorp Gård

Gör så här

Rökt grädde
  1. Ställ en skål med grädde i en större bunke, gärna av metall. Lägg i rökspån i bunke och tänd dessa så att ade avger mycket rök. Täck med plast så att det sluter tätt och låt stå minst 1 timma. Får du inte tillräckligt med röksmak så repetera samma procedur en gång till.
Ostron
  1. Öppna ostronen och sila av vätskan. Skär även loss från bottenskalet.
Vid servering
  1. Lägg ostronen på något så att de ligger stabilt. Skeda i en sked med rökt grädde i varje. Toppa sedan med dragonblad, granskott, granskottsolja och pudra över lite torkad dragon.