”Lobsterroll” med tryffelmajonnäs, smörgåskrasse & brioche

    Av Fredrik Andersson

    Perfekta “natta-maten” på nyårsmiddagen, eller som en trevlig förrätt. Enkelt och så gott! Det funkar lika bra att blanda med dijonnaise som tryffelmajonnäs.

    1. Krama ur köttet ordentligt och hacka det grovt.
    2. Vänd i tryffelmajonnäs och saften från citronen. Smaka upp med salt och nymalen telicherrypeppar.
    3. Fördela sedan röran i korvbröd, toppa med smörgåskrasse och parmesan.

     

    Ingredienser

    Lobsteroll

    • 500 g kokt hummerkött (går att byta ut mot kräftstjärtar)
    • 1 burk tryffelmajonnäs 180 g (går lika bra med dijonnaise)
    • 1/2 st citron, saften
    • salt
    • telicherrypeppar, nymalen
    • 4 st korvbröd, brioche
    • 1 ask smörgåskrasse
    • 50 g parmesan