Grillad majs med rökig chufa

    Av Kristin Åhlander

    Grillad majskolv rullad i pepprig och rökig majonnäs och rostat chufamjöl. Kladdigt, hett och gott!

    Rökt paprika-majjo

    1. Blanda äggulor, senap, vinäger och vispa i druvkärnsoljan i en fin stråle.
    2. Smaksätt med rökt paprikapulver, Cumeopeppar och salt.

    Rostad chufa

    1. Häll ut mjöl och salt på en plåt. Rosta i 155°C i 20 min. Låt svalna.

    Montering

    1. Grilla majskolvar.
    2. Dela till lagom stora bitar.
    3. Rulla majsen i majonnäsen och sedan chufamjölet.

    Ingredienser

    Rökt paprika-majjo

    • 2 äggulor
    • 4 dl druvkärnsolja
    • 1 msk dijonsenap, Werners
    • 2 msk champagnevinäger
    • 1 tsk rökt paprikapulver
    • 2 krm chili espelette
    • Cumeopeppar
    • Läsösalt

    Rostad chufa

    • 200 g chufamjöl
    • 2 tsk salt

    • Majskolvar, grillade