Anklever och karl-johansvampsskum

Anklever och karl-johansvampsskum

Fredrik Andersson
Perfekt tillbehör till en brödservering eller till stekt kött av vilt eller nötkött.
1 sifon

Ingredienser

  • 150 g äggula
  • 120 g äggvita
  • 15 g dijonsenap
  • 30 g sherryvinäger
  • 7 g laesösalt
  • 100 g ankleverfett från stekning
  • 150 g klarat smör
  • 50 g karl-johansvampsolja från Högtorp gård
  • 80 g tryffeljuice
  • 35 g proespuma, Sosa

Gör så här

  1. Mixa äggula, äggvita, senap, salt, vinäger, tryffeljuice och proespuma i Thermomixer på 60 grader.
  2. Temperera smör, karl-johanolja och ankleverfett till 60 grader.
  3. Droppa i likt en majonnäs.
  4. Häll i sifon och tillsätt 2 patroner. Håll varm för bästa resultat.