• Werners Värld Werners Värld
  • Recept Recept
  • Varumärken Varumärken
    • Valrhona
    • Sosa
    • Sicoly
    • Dammann Frères
    • Salsus
    • La Rose Noire
    • Bindi
    • Calvisius
    • Læsø Salt
    • Plantin
    • Bottarga Boreale
    • Selectos de Castilla
    • Svart af Hälsingborg
    • Risberg
    • Pärlans Konfektyr
    • Högtorp Gård
  • Utbildning Utbildning
  • Om oss Om oss
    • Företaget
    • Årsredovisning
    • Kontakta oss
    • Jobba hos oss
    • Inkluderande arbetsplats
    • Hållbarhet
    • Samarbetspartners
    • Integritetspolicy
  • Webbshop Webbshop
Meny
  • Werners Värld
  • Recept
  • Varumärken
    • Valrhona
    • Sosa
    • Sicoly
    • Dammann Frères
    • Salsus
    • La Rose Noire
    • Bindi
    • Calvisius
    • Læsø Salt
    • Plantin
    • Bottarga Boreale
    • Selectos de Castilla
    • Svart af Hälsingborg
    • Risberg
    • Pärlans Konfektyr
    • Högtorp Gård
  • Utbildning
  • Om oss
    • Företaget
    • Årsredovisning
    • Kontakta oss
    • Jobba hos oss
    • Inkluderande arbetsplats
    • Hållbarhet
    • Samarbetspartners
    • Integritetspolicy
  • Webbshop
Matnyttigt

Bottarga Boreale - ett äkta hantverk

I utkanten av staden Tromsö i norra Norge ligger det innovativa fisk- och skaldjursföretaget Hrogn AS. De är först i världen med att göra Bottarga Boreale, gjort av norsk Skrei, en skandinavisk variant av den välkända medelhavsdelikatessen Bottarga. Bottarga Boreale är ett riktigt hantverk och har en lättare och mer elegant smak än den traditionella italienska Bottargan. I den här filmen får ni se hur de gör för att få fram denna unika delikatess och tanken bakom.  
Läs mer
Matnyttigt

Caviarskola

Caviarskola
Företaget Agroittica/Italian Caviar startade år 1977 i Italien. 1998 listade Washington Convention stören som en utrotningshotad art. Agroittica/Italian Caviar började då att inplantera stören så att den kan föröka sig i Ticino Park i norra Italien. Parken tillhandahåller miljömässigt de bästa förutsättningarna för stören, med god tillgång till rent vatten och naturliga omgivningar. Idag är beståndet av stör i parken en av de viktigaste reserverna i världen för att förhindra att arten utrotas. Agroittica/Italian Caviar fick certifikatet Friends of the Sea för en hållbar strategi gällande avel av stör och fabriken är certifierad ”BRC” och ”IFS”, detta är helt unik i…
Läs mer
Caviarskola
Matnyttigt

Vanilj från Tahiti och Madagaskar

Vanilj från Tahiti och Madagaskar
När man öppnar en förpackning med färsk vaniljstång blir man nästan knockad av dess underbara och intensiva doft! Det finns ca 150 olika typer av vanilj men bara planifolia- och tahitiensishybrider är kommersiella. Madagaskar är världens största producent men vanilj växer också i många andra tropiska länder såsom Tahiti, Indonesien, Peru, Papua Nya Guinea, Tonga, Mexiko, Indien och Uganda. I ursprungsländerna där vaniljen växer vilt pollineras blomman av bin och kolibrifåglar men på odlingar pollineras de för hand. Pollinering sker med hjälp av en smal pinne och obefruktade blommor plockas bort. En van arbetare kan pollinera 1000 blommor under några timmar.…
Läs mer
Vanilj från Tahiti och Madagaskar
Matnyttigt

Årgångschoklad

Årgångschoklad
Upptäck Valrhonas fantastiska smaker Valrhona grundades 1922 av den franske konditorn Monsieur Guironnet och har sedan dess producerat choklad av högsta klass. De olika sorterna bjuder på ren njutning av olika smakkombinationer. • Valrhona väljer ut plantage, planterar och skördar kakao av högsta klass. • Valrhona skapar en unik blandning av sällsynta smaker i sin chokladfabrik belägen i den lilla staden Tain-l’Hermitage, i hjärtat av Rhônedalen i södra Frankrike. • Valrhonas mål är att producera och leverera utsökt choklad till såväl professionella som konsumenter över hela världen.   Valrhona bjuder in dig till en unik smakupplevelse En gång om året…
Läs mer
Årgångschoklad
Matnyttigt

Karljohansvamp, en populär delikatess

Karljohansvamp, en populär delikatess
Karljohansvamp eller stensopp som den tidigare hette fick sitt namn av Kung Karl XIV Johan. När han tillträdde tronen i början av 1800-talet så rådde det stor matbrist i Sverige. Men då han upptäckte att det fanns stora mängder med stensopp i skogarna fick han svenskarna att äta svampen och namnet uppkallades istället efter honom som en hyllning. Idag är karljohan en väldigt populär matsvamp i Sverige med sin kraftiga, fylliga och något nötiga smak. Den används i all sorts matlagning och kan även torkas. Tänk er en krämig risotto med smörstekt karljohan, eller carpaccio med parmesancrème eller kort och…
Läs mer
Karljohansvamp, en populär delikatess
Föregående
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Nästa
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Kvalitet, ursprung och service är ledord som följt företaget sedan starten 1990 och som alltid uppskattas av våra kunder.
Kontakt
  • Werners Gourmetservice huvudkontor
  • Kämpagatan 3
  • 532 36 Skara
  • 0511-177 99
  • Werners Gourmetservice säljkontor
  • Tellusborgsvägen 67
  • 126 29 Hägersten
Copyright © 2021 Werners Gourmetservice. Alla rättigheter reserverade
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats och för att analysera vår trafik.