• Werners Värld Werners Värld
  • Recept Recept
  • Varumärken Varumärken
    • Valrhona
    • Sosa
    • Sicoly
    • Dammann Frères
    • Salsus
    • La Rose Noire
    • Bindi
    • Calvisius
    • Læsø Salt
    • Plantin
    • Bottarga Boreale
    • Selectos de Castilla
    • Svart af Hälsingborg
    • Risberg
    • Pärlans Konfektyr
    • Högtorp Gård
  • Utbildning Utbildning
  • Om oss Om oss
    • Företaget
    • Årsredovisning
    • Kontakta oss
    • Jobba hos oss
    • Inkluderande arbetsplats
    • Hållbarhet
    • Samarbetspartners
    • Integritetspolicy
  • Webbshop Webbshop
Meny
  • Werners Värld
  • Recept
  • Varumärken
    • Valrhona
    • Sosa
    • Sicoly
    • Dammann Frères
    • Salsus
    • La Rose Noire
    • Bindi
    • Calvisius
    • Læsø Salt
    • Plantin
    • Bottarga Boreale
    • Selectos de Castilla
    • Svart af Hälsingborg
    • Risberg
    • Pärlans Konfektyr
    • Högtorp Gård
  • Utbildning
  • Om oss
    • Företaget
    • Årsredovisning
    • Kontakta oss
    • Jobba hos oss
    • Inkluderande arbetsplats
    • Hållbarhet
    • Samarbetspartners
    • Integritetspolicy
  • Webbshop
Tips

Så gör du perfekt gelato - flerfaldig mästare tipsar!

Så gör du perfekt gelato - flerfaldig mästare tipsar!
Kenneth Erlandson på SNÖ Gelateria i Stockholm är flerfaldig mästare i Glass-SM. Här delar han med sig av sina bästa tips för en perfekt gelato. INGEN GELATO UTAN EN BRA BAS För att kunna göra riktigt bra gelato, behöver du en riktigt bra bas. Jag brukar jobba med tre olika baser. Vit bas (den viktigaste) brun bas (från kakao och choklad) samt gul bas (färg från äggulan). Samtliga baser innehåller strösocker, dextrose, torrglykos, skummjölkspulver (för proteinets skull), stabilisator t.ex. ProCrema från Sosa samt mjölk och grädde. Socker är en viktig ingrediens som kan ha olika egenskaper när det gäller sötning-och…
Läs mer
Så gör du perfekt gelato - flerfaldig mästare tipsar!
Pressmeddelande

Årets Unga Kock 2020

Årets Unga Kock 2020
Anton Kardell korades den 24 februari till Årets Unga Kock 2020 vid en prisceremoni på Stockholms Hotell- och Restaurangskola. Tillsammans med 5 andra finalister tillagade han en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med gös och anka som huvudingredienser. Tävlingen är öppen för kockar under 27 år verksamma på restauranger anslutna till Chaîne des Rôtisseurs. Segraren går vidare till världsfinalen Paris i september i år där ett 20-tal kockar från hela världen blir hans medtävlare. Juryns motivering: Ett ambitiöst och väl genomfört hantverk med respekt för råvarorna och goda smaker genom hela menyn, en värdig vinnare. På andra plats kom Eskil…
Läs mer
Årets Unga Kock 2020
Samarbetspartners

Kocklandslaget kammade hem silver i Culinary Olympics

Kocklandslaget kammade hem silver i Culinary Olympics
Svenska Kocklandslaget har varit i Stuttgart och tävlat i Culinary Olympics 2020. De gjorde en fantastisk prestation och kammade hem guldnivå i både Chefs table och Varma köket, och slutade med ett silver i sin helhet. Poängmässigt fick Sverige högst poäng av alla lagen i Varma Köket och i Chefs Table kom de på tredje plats. Det var otroligt jämt i finalen och det är små marginaler som avgör. Svenska Kocklandslaget gjorde precis allt som de tänkt och det var en fantastisk prestation, men Norge var strået vassare. Vi är så stolta över Svenska Kocklandslaget, och för oss som var…
Läs mer
Kocklandslaget kammade hem silver i Culinary Olympics
Reportage

En aha-upplevelse hos Sosa

En aha-upplevelse hos Sosa
Werners Gourmetservice arrangerar regelbun det studieresor till leverantörer och våren 2019 fick Annie Hesselstad och Sebastian Pettersson möjlighet att besöka Sosa i Spanien. Resan bjöd på flera överraskningar – inte minst mötet med företagets grundare Quico Sosa. – Jag var väldigt nyfiken på historien bakom Sosa, säger Sebastian Pettersson, kock och konditor som bland annat tagit guld i Culinary World Cup tillsammans med Kocklandslaget. Sedan tidigare använder han många av Sosas produkter, men har inte vetat så mycket om hur de skapats eller hur de produceras. – Det var inspirerande att få träffa ägaren Quico Sosa och höra hans tankar.…
Läs mer
En aha-upplevelse hos Sosa
Samarbetspartners

Kocklandslaget laddar för OS i Stuttgart

Kocklandslaget laddar för OS i Stuttgart
Svenska Kocklandslaget ligger i hårdträning inför Culinary Olympics i Stuttgart den 14–19 februari 2020.  – Nu är vi väldigt sugna på revansch efter sjätteplatsen i Erfurt för fyra år sedan, säger team manager Fredrik Andersson. Efter guldmedaljen i Culinary World Cup i Luxemburg i december 2018 har Svenska Kocklandslaget som mål att stå högst på prispallen även i matlagnings-OS. Vägen dit kantas av träget arbete och disciplin.  – Hela laget träffas fem dagar i månaden i träningsköket på Electrolux, säger Fredrik Andersson. Där kör vi upplagningar, testar olika idéer och tränar på tid. Utöver detta lägger varje medlem cirka 20…
Läs mer
Kocklandslaget laddar för OS i Stuttgart
Föregående
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
Nästa
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Kvalitet, ursprung och service är ledord som följt företaget sedan starten 1990 och som alltid uppskattas av våra kunder.
Kontakt
  • Werners Gourmetservice huvudkontor
  • Kämpagatan 3
  • 532 36 Skara
  • 0511-177 99
  • Werners Gourmetservice säljkontor
  • Tellusborgsvägen 67
  • 126 29 Hägersten
Copyright © 2021 Werners Gourmetservice. Alla rättigheter reserverade
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats och för att analysera vår trafik.