• Werners Värld Werners Värld
  • Recept Recept
  • Varumärken Varumärken
    • Valrhona
    • Sosa
    • Sicoly
    • illy
    • Dammann Frères
    • Salsus
    • La Rose Noire
    • Bindi
    • Calvisius
    • Læsø Salt
    • Plantin
    • Bottarga Boreale
    • Selectos de Castilla
    • Risberg
    • Pärlans Konfektyr
  • Utbildning Utbildning
  • Om oss Om oss
    • Företaget
    • Årsredovisning
    • Kontakta oss
    • Jobba hos oss
    • Inkluderande arbetsplats
    • Hållbarhet
    • Samarbetspartners
    • Integritetspolicy
  • Webbshop Webbshop
Meny
  • Werners Värld
  • Recept
  • Varumärken
    • Valrhona
    • Sosa
    • Sicoly
    • illy
    • Dammann Frères
    • Salsus
    • La Rose Noire
    • Bindi
    • Calvisius
    • Læsø Salt
    • Plantin
    • Bottarga Boreale
    • Selectos de Castilla
    • Risberg
    • Pärlans Konfektyr
  • Utbildning
  • Om oss
    • Företaget
    • Årsredovisning
    • Kontakta oss
    • Jobba hos oss
    • Inkluderande arbetsplats
    • Hållbarhet
    • Samarbetspartners
    • Integritetspolicy
  • Webbshop
Reportage

Vad är caviar

Vad är caviar
Ordet caviar har använts med hänvisning till olika produkter i flera länder i världen, men enligt Codex Alimentarius är caviar den produkt som framställs av rom från störar, en fisk som tillhör Acipenseridae-familjen. Störar är mäktiga urtidsdjur. De har levt på jorden i över 200 miljoner år, har varit på gränsen till utrotade och odlas numera fram för sin eftertraktade rom. Vi kan samtidigt glädjas åt att en hona kan bära på flera hundratusen ägg. Och om vi behandlar stören med största respekt kommer arten sannolikt att överleva människosläktet här på jorden. Vild stör är fridlyst så det är odlad…
Läs mer
Vad är caviar
Reportage

Världsunik fruktighet à la Sicoly

Världsunik fruktighet à la Sicoly
Hur lyckas man med konststycket att skapa en frukt- eller bärpuré med maximal färg och smak från den färska råvaran? Sicoly i norra delen av Rhônedalen i Frankrike vet svaret. Kooperativet har utvecklat en världsunik metod där de närodlade råvarorna tas om hand omedelbart efter skörd. Rhônedalen förknippas vanligtvis med de kraftfulla och smakrika viner som produceras längs med floden som sträcker från glaciärerna i Schweiz i norr till franska medelhavskusten i söder. Men det milda klimatet och den bördiga jorden skapar även idealiska förutsättningar för andra odlingar, som till exempel av äpplen, päron, hallon, jordgubbar, persikor och aprikoser. SONY DSC – Kombinationen av…
Läs mer
Världsunik fruktighet à la Sicoly
Reportage

Svenska Konditorlaget går för guld i EM i Turin

Svenska Konditorlaget går för guld i EM i Turin
Nu är det inte långt kvar till European Pastry Cup! Den 10 juni 2018 hålls European selection of the Coupe du Monde de la Pâtisserie 2019 i Turin, under mässan Gourmet Expo Forum. Jessica Sandberg och Martin Morand från Svenska Konditorlandslaget kommer tävla för en direktplats till finalen i Coupe du Monde de la Pâtisserie den 28 Januari 2019 i Lyon. Med på plats är även Tony Olsson, lagledare och Oscar Landh, reserv. Även om inte hela laget är med och tävlar så är samtliga lagmedlemmar alltid engagerade i utvecklingen och arbetet mot tävlingarna. Det är 8 konditorlandslag som tävlar…
Läs mer
Svenska Konditorlaget går för guld i EM i Turin
Reportage

CAVIAR - Italiensk delikatess med anor

CAVIAR - Italiensk delikatess med anor
Italienska delikatesser. Vad tänker du på då? Parmaskinka, balsamvinäger och parmesan? Men till den listan kan du även lägga – caviar. För medan den ryska vilda stören är snudd på utfiskad, så finns det i dag i Italien stora, framgångsrika odlingar av stör, vars caviar exporteras, bland annat till Sverige. Lite burkmat till helgen? Så löd mitt korta meddelande på väninnans telefonsvarare. 1990-talet var ungt, allt var möjligt och vi levde livets glada dagar. Jag hade just avslutat en caviarprovning på tidningen Gourmet och kvar på redaktionen stod lite dyrbara slattar efter juryn, ledd av TV-profilen Robert Aschberg och operaprimadonnan…
Läs mer
CAVIAR - Italiensk delikatess med anor
Reportage

Valrhona jobbar schysst  och tar ansvar

Valrhona jobbar schysst  och tar ansvar
En choklad som både smakar gott och gör gott. För franska Valrhona är det självklart att chokladen inte bara är av högsta kvalitet, utan även att den framställs på ett schysst sätt. Flera chokladsorter har nu fått certifiering som kvitto på att Valrhona tar sitt ansvar för både människor och miljö ute på kakaoplantagerna. Chokladvärlden kan grovt förenklat delas in i två delar – norra halvklotet som producerar och konsumerar chokladen och södra halvklotet som producerar kakaoråvaran. Valrhona, med produktion i Tain l’Hermitage, knappt tio mil söder om Lyon i Rhônedalen i Frankrike, är en av världens främsta chokladtillverkare, men även en tillverkare som lägger stor…
Läs mer
Valrhona jobbar schysst  och tar ansvar
Föregående
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Nästa
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Kvalitet, ursprung och service är ledord som följt företaget sedan starten 1990 och som alltid uppskattas av våra kunder.
Kontakt
  • Werners Gourmetservice huvudkontor
  • Kämpagatan 3
  • 532 36 Skara
  • 0511-177 99
  • Werners Gourmetservice säljkontor
  • Tellusborgsvägen 67
  • 126 29 Hägersten
Copyright © 2021 Werners Gourmetservice. Alla rättigheter reserverade
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats och för att analysera vår trafik.