• Werners Värld Werners Värld
  • Recept Recept
  • Varumärken Varumärken
    • Valrhona
    • Sosa
    • Sicoly
    • illy
    • Dammann Frères
    • Salsus
    • La Rose Noire
    • Bindi
    • Calvisius
    • Læsø Salt
    • Plantin
    • Bottarga Boreale
    • Selectos de Castilla
    • Risberg
    • Pärlans Konfektyr
  • Utbildning Utbildning
  • Om oss Om oss
    • Företaget
    • Årsredovisning
    • Kontakta oss
    • Jobba hos oss
    • Inkluderande arbetsplats
    • Hållbarhet
    • Samarbetspartners
    • Integritetspolicy
  • Webbshop Webbshop
Meny
  • Werners Värld
  • Recept
  • Varumärken
    • Valrhona
    • Sosa
    • Sicoly
    • illy
    • Dammann Frères
    • Salsus
    • La Rose Noire
    • Bindi
    • Calvisius
    • Læsø Salt
    • Plantin
    • Bottarga Boreale
    • Selectos de Castilla
    • Risberg
    • Pärlans Konfektyr
  • Utbildning
  • Om oss
    • Företaget
    • Årsredovisning
    • Kontakta oss
    • Jobba hos oss
    • Inkluderande arbetsplats
    • Hållbarhet
    • Samarbetspartners
    • Integritetspolicy
  • Webbshop
Reportage

Tryffel - lyx, flärd och njutning!

Tryffel - lyx, flärd och njutning!
SKOGENS SVARTA DIAMANT brukar den kallas. Och visst har färsk tryffel en oöverträffad arom som får den enklaste pasta eller omelett att lyfta till himmelska höjder. Intresset för den underjordiska delikatessen blir allt större och numera finns möjlighet att njuta färsk tryffel av högsta kvalitet året runt. TRYFFELl! Bara namnet andas lyx, flärd och njutning. I tusentals år har den mytomspunna svampen använts som exklusiv krydda och smakförhöjare. Redan de egyptiska faraonerna avnjöt tryffel som plockats i öknen och i en skrift från 300-talet f Kr beskriver den grekiske filosofen och botanikern Theofrastos, elev till Aristoteles, tryffel som en välkänd och uppskattad…
Läs mer
Tryffel - lyx, flärd och njutning!
Reportage

Weilu Wang mot guld i Valrhonas internationella tävling C3, New York

Weilu Wang mot guld i Valrhonas internationella tävling C3, New York
Vi närmar oss finalen i Valrhonas stora tävling C3 Chef, Chocolate, Competition som hålls 21-22 oktober i Brooklyn, New York. 2016 var det första gången Sverige var med i tävlingen och vi visade vart skåpet ska stå. Fredrik Borgskog som tävlade för Norden vann överlägset med sin smaksäkerhet och yrkesmässiga skicklighet. I år är det återigen Sverige som representerar Norden. Weilu Wang, pastry chef på Prince Philosopher kammade hem finalplatsen som hölls i Paris i våras. Weilu Wang har en examen från den världsledande kock- och konditorskola Le Cordon Bleu i Paris. Hon jobbade sedan i två år som sous chef…
Läs mer
Weilu Wang mot guld i Valrhonas internationella tävling C3, New York
Reportage

Antonio Bachour kommer till Sverige

Antonio Bachour kommer till Sverige
Stjärnkonditorn och dessertmästaren Antonio Bachour kommer till Sverige på initiativ av Werners Gourmetservice. Han ska leda en exklusiv Master Class-utbildning hos Werners i Skara och ett stort inspirationsevent i Grand Hotels vinterträdgård i Stockholm. – Det här är den största gastronomiska händelsen i Sverige på 20 år, säger Stefan Carlsson, grundare och delägare i Werners. Vi gör det här för att utveckla branschen och verkligen lyfta in konditoryrket i finrummet. Antonio Bachour föddes 1975 i Rio Grande i Puerto Rico och började redan som barn hjälpa till i familjens bageri. Tidigt fascinerades han av konditorvärlden och efter ha tagit sin…
Läs mer
Antonio Bachour kommer till Sverige
Reportage

Caviar - en lång historia

Caviar - en lång historia
EN LÅNG HISTORIA Caviarns historia är intimt kopplad till stören, som har funnits på jorden i ungefär 200 miljoner år. En mängd egyptiska, grekiska och romerska föremål och dokument visar att det fanns ett intresse för stören redan för 2 200 år sedan. RYSSLAND Det första kända belägget för en produkt som påminner om den caviar vi äter idag är från år 1240 i den ryska staden Uglitj. Caviar blev med tiden en mycket populär rysk tradition, i synnerhet i anknytning till den ortodoxa kyrkan. Tsar Aleksej av Ryssland, eller Aleksej Michajlovitj Romanov, fastslog 1675 att tsaren har ensam bestämmanderätt över…
Läs mer
Caviar - en lång historia
Reportage

Vad är caviar

Vad är caviar
Ordet caviar har använts med hänvisning till olika produkter i flera länder i världen, men enligt Codex Alimentarius är caviar den produkt som framställs av rom från störar, en fisk som tillhör Acipenseridae-familjen. Klicka här för att läsa hela artikeln.
Läs mer
Vad är caviar
Föregående
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Nästa
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Kvalitet, ursprung och service är ledord som följt företaget sedan starten 1990 och som alltid uppskattas av våra kunder.
Kontakt
  • Werners Gourmetservice huvudkontor
  • Kämpagatan 3
  • 532 36 Skara
  • 0511-177 99
  • Werners Gourmetservice säljkontor
  • Tellusborgsvägen 67
  • 126 29 Hägersten
Copyright © 2021 Werners Gourmetservice. Alla rättigheter reserverade
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats och för att analysera vår trafik.