• Werners Värld Werners Värld
  • Recept Recept
  • Varumärken Varumärken
    • Valrhona
    • Sosa
    • Sicoly
    • Dammann Frères
    • Salsus
    • La Rose Noire
    • Bindi
    • Calvisius
    • Læsø Salt
    • Plantin
    • Bottarga Boreale
    • Selectos de Castilla
    • Svart af Hälsingborg
    • Risberg
    • Pärlans Konfektyr
    • Högtorp Gård
  • Utbildning Utbildning
  • Om oss Om oss
    • Företaget
    • Årsredovisning
    • Kontakta oss
    • Jobba hos oss
    • Inkluderande arbetsplats
    • Hållbarhet
    • Samarbetspartners
    • Integritetspolicy
  • Webbshop Webbshop
Meny
  • Werners Värld
  • Recept
  • Varumärken
    • Valrhona
    • Sosa
    • Sicoly
    • Dammann Frères
    • Salsus
    • La Rose Noire
    • Bindi
    • Calvisius
    • Læsø Salt
    • Plantin
    • Bottarga Boreale
    • Selectos de Castilla
    • Svart af Hälsingborg
    • Risberg
    • Pärlans Konfektyr
    • Högtorp Gård
  • Utbildning
  • Om oss
    • Företaget
    • Årsredovisning
    • Kontakta oss
    • Jobba hos oss
    • Inkluderande arbetsplats
    • Hållbarhet
    • Samarbetspartners
    • Integritetspolicy
  • Webbshop
Produktnyheter

Bottarga Boreale - torkad fiskrom från Skrei

Bottarga Boreale -  torkad fiskrom från Skrei
En helt ny, unik produkt i Werners sortiment, Bottarga Boreale. I utkanten av staden Tromsö i norra Norge ligger det innovativa fisk- och skaldjursföretaget Hrogn AS. De är först i världen med att göra Bottarga Boreale, gjort av norsk Skrei, en skandinavisk variant av den välkända medelhavsdelikatessen Bottarga. Bottarga är ett samlingsnamn för saltad och torkad fiskrom där man vanligast använder fisksorten Tjockläppad Multe men även tonfisk. Bottarga är mest känd som en delikatess i det italienska köket, men avnjuts runt om i världen. Hrogn AS är helt unika i världen med att tillverka Bottarga från Skrei, en torsk som finns i…
Läs mer
Bottarga Boreale -  torkad fiskrom från Skrei
Tips

Spanska smaker med olivolja och sherryvinäger

Spanska smaker med olivolja och sherryvinäger
Njut av spanska smaker i vinterkylan! Med spansk olivolja och sherryvinäger kan du skapa massor med härliga smakupplevelser. Doppa ditt favoritbröd i olivolja El Olivar de Sevilla med lite flingsalt och nymald svartpappar. Enkelt och ljuvligt gott. Mixa ihop en mustig Mojo Rojo, med kryddiga toner från Arbeqiuina olivolja, sherryvinäger och rökt paprikapulver. Dela en vitlöksklyfta och dra den över brödskivor. Ringla Picual olivolja och rosta lätt i ugnen. Toppa med en fräsch tomatsalsa med vinägrett gjord på Picual olivolja, sherryvinäger, basilika, salt och peppar. Marinera räkor i spansk olivolja, chili, citron och persilja.
Läs mer
Spanska smaker med olivolja och sherryvinäger
Reportage

Valrhona jobbar schysst  och tar ansvar

Valrhona jobbar schysst  och tar ansvar
En choklad som både smakar gott och gör gott. För franska Valrhona är det självklart att chokladen inte bara är av högsta kvalitet, utan även att den framställs på ett schysst sätt. Flera chokladsorter har nu fått certifiering som kvitto på att Valrhona tar sitt ansvar för både människor och miljö ute på kakaoplantagerna. Chokladvärlden kan grovt förenklat delas in i två delar – norra halvklotet som producerar och konsumerar chokladen och södra halvklotet som producerar kakaoråvaran. Valrhona, med produktion i Tain l’Hermitage, knappt tio mil söder om Lyon i Rhônedalen i Frankrike, är en av världens främsta chokladtillverkare, men även en tillverkare som lägger stor…
Läs mer
Valrhona jobbar schysst  och tar ansvar
Matnyttigt

Vanilj från Tahiti och Madagaskar

Vanilj från Tahiti och Madagaskar
När man öppnar en förpackning med färsk vaniljstång blir man nästan knockad av dess underbara och intensiva doft! Det finns ca 150 olika typer av vanilj men bara planifolia- och tahitiensishybrider är kommersiella. Madagaskar är världens största producent men vanilj växer också i många andra tropiska länder såsom Tahiti, Indonesien, Peru, Papua Nya Guinea, Tonga, Mexiko, Indien och Uganda. I ursprungsländerna där vaniljen växer vilt pollineras blomman av bin och kolibrifåglar men på odlingar pollineras de för hand. Pollinering sker med hjälp av en smal pinne och obefruktade blommor plockas bort. En van arbetare kan pollinera 1000 blommor under några timmar.…
Läs mer
Vanilj från Tahiti och Madagaskar
Reportage

Bästa oljorna från det torra Spanien

Bästa oljorna från det torra Spanien
Spanien är världens största producent av olivolja med Casas de Hualdo som en av de stora stjärnorna. Olivoljan från det familjeägda företaget har tagit hem åtskilliga utmärkelser genom åren och har utsetts till en av världens absolut bästa. Casas de Hualdo har sina odlingar i El Carpio de Tajo, strax utanför Toledo i regionen Castilla-La Mancha. Området är känt för sitt extrema och växlingsrika klimat med långa heta somrar och kalla vintrar. Sommartid kan kvicksilvret stiga till 45 grader och vintertid sjunka till åtskilliga minusgrader. Nederbördsmängden är blygsamma 300–400 millimeter per år och regionen brukar kallas España Seca – det…
Läs mer
Bästa oljorna från det torra Spanien
Föregående
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
Nästa
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Kvalitet, ursprung och service är ledord som följt företaget sedan starten 1990 och som alltid uppskattas av våra kunder.
Kontakt
  • Werners Gourmetservice huvudkontor
  • Kämpagatan 3
  • 532 36 Skara
  • 0511-177 99
  • Werners Gourmetservice säljkontor
  • Tellusborgsvägen 67
  • 126 29 Hägersten
Copyright © 2021 Werners Gourmetservice. Alla rättigheter reserverade
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats och för att analysera vår trafik.