• Werners Värld Werners Värld
  • Recept Recept
  • Varumärken Varumärken
    • Valrhona
    • Sosa
    • Sicoly
    • illy
    • Dammann Frères
    • Salsus
    • La Rose Noire
    • Bindi
    • Calvisius
    • Læsø Salt
    • Plantin
    • Bottarga Boreale
    • Selectos de Castilla
    • Risberg
    • Pärlans Konfektyr
  • Utbildning Utbildning
  • Om oss Om oss
    • Företaget
    • Årsredovisning
    • Kontakta oss
    • Jobba hos oss
    • Inkluderande arbetsplats
    • Hållbarhet
    • Samarbetspartners
    • Integritetspolicy
  • Webbshop Webbshop
Meny
  • Werners Värld
  • Recept
  • Varumärken
    • Valrhona
    • Sosa
    • Sicoly
    • illy
    • Dammann Frères
    • Salsus
    • La Rose Noire
    • Bindi
    • Calvisius
    • Læsø Salt
    • Plantin
    • Bottarga Boreale
    • Selectos de Castilla
    • Risberg
    • Pärlans Konfektyr
  • Utbildning
  • Om oss
    • Företaget
    • Årsredovisning
    • Kontakta oss
    • Jobba hos oss
    • Inkluderande arbetsplats
    • Hållbarhet
    • Samarbetspartners
    • Integritetspolicy
  • Webbshop
Utbildning

Modern gastronomi, smak, textur och teknik med Guillem Corral från Sosa, 5-6 november.

Modern gastronomi, smak, textur och teknik med Guillem Corral från Sosa, 5-6 november.
5-6 november kommer Guillem Corral, från Sosa, till Skara och håller utbildning inom Modern gastronomi, smak, textur och teknik. Utbildningen riktar sig till dig som är kock och eller konditor • Syftet med kursen är att fördjupa kunskapen om SOSA texturkoncept. • Kursen ger grundläggande kunskap i praktisk matkemi. • Kursens inspirerar även till att skapa vegetariska eller vegan recept. • Recepten är på förrätter, varmrätter och desserter. Tid: 5 november kl. 09.30 – 6 november kl. 17.00 Plats: Werners Utbildningskök, Kämpagatan 3 i Skara. Anmälan skickas till wernerseducation@wgs.se Ange: Skriv i anmälan; namn, titel, arbetsplats, mobil och mejl Antal platser 14 st. Pris 4 995 kr exkl. moms. I…
Läs mer
Modern gastronomi, smak, textur och teknik med Guillem Corral från Sosa, 5-6 november.
Utbildning

Report, Werners Education trip to Sosa 23-26 April 2019

Report, Werners Education trip to Sosa 23-26 April 2019
Tuesday, April 23, we went to Sosa, located in the small mountain village of Moia north of Barcelona. For two days in Sosa’s demo kitchen we had an inspiring education with Sosa´s Technical Advisor Guillermo Corall in modern gastronomy. The education was divided into four different parts with an overall focus on vegan desserts and natural flavours. Tasting and product knowledge regarding Sosa’s different concepts, ex: Cold confit and nut products. Vegan and vegetarian recipe for using different texturisers, ex: pectin, inulin and potato whip. The Taste Colour Concept: natural colours with taste. Guided tour at Sosa and their impressive…
Läs mer
Report, Werners Education trip to Sosa 23-26 April 2019
Utbildning

Glasskurs med världsmästaren i glass Christophe Domange

Glasskurs med världsmästaren i glass Christophe Domange
Våren och värmen är på ingång och vad smakar bättre än en riktigt god glass i solen? Men hur skapar man den perfekta glassen och hur många olika recept kan man ha på en chokladglass? Under 2-dagarsutbilningen förra veckan delade Valrhonas chefskonditor och världsmästaren i glass Christophe Domange med sig av hemligheterna bakom den perfekt glassen. Kursen började med teori, matematik och råvarukunskap gällande glass. För att sedan gå in i hantverket och olika recept och metoder tillagades på både glass och sorbet. Sagt om kursen: ”Inspirerande kurs med mycket dialog och resonemang kring glass och gelato. En ödmjuk och…
Läs mer
Glasskurs med världsmästaren i glass Christophe Domange
Utbildning

Modern gastronomi – Tillämpad matkemi med fokus på teknik, smak & textur

Modern gastronomi – Tillämpad matkemi med fokus på teknik, smak & textur
Vi får fler och fler frågor från branschen om växtbaserade recept. Det är en utmaning att skapa gastronomi som uppfyller det ökade behovet. Frågorna är bland annat hur man tillagar en äggfri maräng eller en stabil vegan fruktmousse? Under två dagar har Jesper Johansson haft kurs i modern gastronomi med introduktion till Sosa´s textur-koncept. Kursen innefattade grundläggande kunskaper om matkemi och hur de kan tillämpas. Genom ökad förståelse för hur råvaror förändras vid matlagning blir det lättare att utveckla egna recept. Kursdeltagarna inspirerades till att skapa framförallt vegetariska eller vegan maträtter. Jesper Johansson arbetar som Educationmanager och utbildare för Pastry-,…
Läs mer
Modern gastronomi – Tillämpad matkemi med fokus på teknik, smak & textur
Utbildning

Glass och sorbet med världsmästaren i glass, Christophe Domange, 2-3 april 2019

Glass och sorbet med världsmästaren i glass, Christophe Domange, 2-3 april 2019
2 – 3 april, 2019 Glass och sorbet. 12 platser.2 dagars utbildning med Valrhonas Executive pastry chef Christophe Domange världsmästare i glass 2018 Utbildningen är för professionella som vill fördjupa sitt hantverk, sina tekniska kunskaper om glass och sorbet. Utbildningen ger en detaljerad genomgång om teori för tillverkning av glass och sorbet. Under kursens kommer Executive Pastry Chef Christophe Domange gå igenom och lära ut tekniker att blanda och kombinera smaker samt dofter. Utbildningen innehåller grundläggande tekniker för att skapa de bästa texturerna med optimal hållbarhet. Kompendiet innehåller ca 40 olika recept på glass och sorbet. Recepten bygger på klassiska…
Läs mer
Glass och sorbet med världsmästaren i glass, Christophe Domange, 2-3 april 2019
Föregående
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Nästa
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Kvalitet, ursprung och service är ledord som följt företaget sedan starten 1990 och som alltid uppskattas av våra kunder.
Kontakt
  • Werners Gourmetservice huvudkontor
  • Kämpagatan 3
  • 532 36 Skara
  • 0511-177 99
  • Werners Gourmetservice säljkontor
  • Tellusborgsvägen 67
  • 126 29 Hägersten
Copyright © 2021 Werners Gourmetservice. Alla rättigheter reserverade
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats och för att analysera vår trafik.