Jobba hos oss

Ekonomichef till Werners Gourmetservice i Skara

Werners Gourmetservice AB är med våra ägare Orkla i ryggen inne i en stark utvecklingsfas med fokus på tillväxt i ett utmanande marknadsläge. Då vår nuvarande ekonomichef efter många år på företaget kommer att gå vidare till nya utmaningar söker vi nu en ny ekonomichef till vårt huvudkontor i Skara. Ekonomichefen rapporterar till vd och ingår i företagets ledningsgrupp.

Ekonomiavdelningen består utöver ekonomichefen av tre medarbetare. Avdelningen ansvarar för redovisning, kund- och leverantörsreskontra samt lönehantering. Inom ansvarsområdet ligger också personalfrågor, där vi även får HR-support genom våra ägare.

För att lyckas i rollen krävs gedigen kunskap och erfarenhet av ekonomiarbete, controlling och rapportering i en koncernstruktur. Lika viktigt är ett dokumenterat gott ledarskap och intresse för att coacha och utveckla medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Övergripande ansvar för hela ekonomiavdelningens arbete
  • Månatlig finansiell rapportering till våra ägare
  • Analyser och underlag till ledningsgrupp, vd och styrelse
  • Ansvar för företagets budgetprocess och bokslut
  • Leda, motivera och utveckla medarbetare i enlighet med företagets ledarskapsplattform

 

Vem är du?

Du är en erfaren och trygg person som trivs med kombinationen att leda och arbeta operativt med både små och stora frågor. Du är noggrann och ansvarstagande och värdesätter en kultur som genomsyras av engagemang och glädje. Du leder genom att gå före och visa vägen. Du behärskar balansen mellan att lyssna, visa färdriktning och ställa krav.

Du har ett positivt, proaktivt och lösningsorienterat arbetssätt och lätt för att identifiera förbättringsmöjligheter. Du är intresserad av mat och gastronomi, och är mån om att förstå affärsprocesser och bidra till utvecklingen av hela företaget.

Du har en mångårig erfarenhet från ekonomiarbete och personalledande roller. Erfarenhet från arbete i en koncern är starkt meriterande. Du har en akademisk eller annan eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Vidare behärskar du både svenska och engelska i tal och skrift.

Vi förutsätter att du är en avancerad användare av Excel och hela Office365. Meriterande är också erfarenhet av våra affärs/BI-system Jeeves och QlikView.

Lokalisering: Skara.

Anställningsform: Heltid, tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan: Välkommen med din ansökan (personligt brev + cv) till VD Kristofer Myrevik, kristofer.myrevik@wgs.se Urval sker löpande.

Frågor kring tjänsten:  Vänligen tag kontakt via mail Kristofer Myrevik (se mail ovan) för att boka tid för telefonsamtal.

 

Werners Gourmetservice är en importör och leverantör med försäljning till grossister, restauranger, hotell, catering, industri, dagligvaruhandel och konditorier i Sverige och delar av Norden. I sortimentet finns caviar, tryffel, kryddor och smaksättare, choklad, desserter, kaffe och mycket mer. Vi ligger i framkant med att tillmötesgå kundens behov av nyheter, kunskap och inspiration från den gastronomiska världen. För ett år sedan förvärvade vi Risberg Import, ledande inom asiatisk smaksättning, vars verksamhet och sortiment har integrerats i Werners och bolagen fusioneras formellt under hösten 2020. Efter detta uppgår omsättningen till över 250 Mkr. Vi är ca 50 medarbetare. Huvuddelen av medarbetarna finns på huvudkontoret i Skara, men vi har också säljkontor i Stockholm samt medarbetare i Malmö, Göteborg och Danmark.  Werners Gourmetservice ingår i Orklakoncernen. För mer information, besök vår hemsida www.wgs.se