Tidigare i höst lanserade vi ett helt nytt varumärke på den svenska marknaden – Salsus fonder och buljonger.

    Som en del av lanseringen bjöd vi denna veckan in till inspirerande event med Salsus kock Øyvind Hjelle och Guillaume Stasioli, exportchef Salsus. Smakeventen hölls i Malmö, Göteborg och Stockholm.

    Vi körde två demo per dag med 10-20 deltagare per tillfälle. Guillaume inledde med en presentation av Salsus där han berättade om hur processen, anläggningen, och råvarorna och deras helhetstänk kring hållbarhet. Efter presentationen fick vi smaka oss igenom alla fonder och buljonger för att tydligt känna alla fina och rena smaker. Salsus använder 100% naturliga råvaror, och det känns verkligen på smaken, vi vågar påstå att Salsus är så nära egenkokt fond du kan komma.

    Efter varje provsmak av fonderna serverades även en tillredd rätt med samma fond/buljong som Øyvind tillagat. Rätter som renfilé med viltsås, fisksoppa med löjrom, ramen med kycklingfond, ankfilé med teryaki och oxfilé med rödvinssås och tryffel serverades och uppskattades av alla deltagare.

    Det har varit en smakrik demo-vecka tillsammans med Salsus och många härliga kunder.

    Stort tack till:
    Mat & Vin Slottsparken, Malmö,
    Aveqia, Göteborg,
    Tak, Stockholm,
    för att vi har fått vara i era fina lokaler under veckan.

    Sagt från kursen:

    ”Bästa jag testat hittills på marknaden”
    – Pietro, La Cucina

    ”Goda buljonger med rena smaker, lätt att urskilja vad det är”
    – Martin Moses, SK Mat och Människor

    ”Tack för en inspirerande dag med Guillaume Stasioli & Öyvind Hjelle och som alltid Werners härliga gäng!”
    – Johan Hultengren, Miramar

    ”Jag tyckte det var jätte trevligt igår, skön stämning och bra produkter, kocken va duktig på att hålla föredrag 👍👌
    – Björn, Gaffelkonst

    ”Alltid kul att få se hur bra produkter behandlas av proffs, tack för en härlig eftermiddag.”
    – Johan Liljegren, Orkla

    “Tack för ett supertrevligt event. Roliga produkter och fantastisk mat. Jag ska prova både såserna och fonderna i veckan.”
    – Jakob Lells, Retail & Food Services