Guld för Svenska Kocklandslaget

Guld för Svenska Kocklandslaget
Kategorier

Kategorier


Torsdagen den 29 november tog Svenska Kocklandslaget hem guldmedaljen när Culinary World Cup gick av stapeln i Luxemburg.  Temat som Kocklandslaget har arbetat med är ”Curious by nature”, som innefattar både nyfikenhet och nya smakkombinationer, ett tema som alltså ledde till guld för laget.  Under ett och ett halvt års tid har laget ägnat många timmar i köket med siktet inställt på guld, och de kan nu stolt titulera sig som bäst i världen!

Tävlingen Culinary World Cup är uppdelad i två delmoment, det kalla bordet och ett Varmkök. Svenska Kocklandslaget plockade hem höga poäng i båda vilket ledde till den välförtjänade guldmedaljen.

–Vi lovade varandra att ge allt, aldrig ge upp och aldrig sluta vara nyfikna. Vi lovade också varandra att vi skulle vinna VM, vi skulle alla agera som vinnare för att bli en säger lagets Team Manager Fredrik Andersson.

Tretton timmar av fokus
Varmköksmenyn som tog nästan 13 timmar att tillaga bestod på av tre rätter. Smak och presentation av rätterna ger högst poäng och därefter bedömer domarna även hantverksskicklighet, organisation och samarbetet i köket.

Varmköksmenyn 
Piggvar pocherad i grillad smörsås med broccoli, piggvarsmousseline, syrad gurka, fläder och stenbitsrom.

Stekt ankbröst med champinjon fylld med anklår och anklever. Serveras med kålpudding, kålrotspuré, svartvinbärskräm samt anksky.

Mjölkchoklad- och mandelbavaroise med örtsorbet, varm pâte au choux fylld med mandelkola samt yoghurtskum och marinerat päron.

Tillsammans utvecklar vi branschen
Werners Gourmetservice är stolt sponsor till Svenska Kocklandslaget och har bidragit med både kunskap och hela vårt sortiment för att skapa de bästa förutsättningarna för laget att lyckas nå den åtråvärda guldmedaljen.

På hedersam silverplats hamnade Singapore och bronset gick till vårt grannland Norge.

Team Manager
Fredrik Andersson

Kockar
Jimmi Eriksson
Anders Karlsson
Daniel Haynes
Ola Wallin

Konditorer
Kalle Bengtsson
Josefine Gauffin
Frida Bäcke
Kasper Kleihs
Henric Herbertsson
Sebastian Pettersson

Senior Adviser
Krister Dahl

Stort tack till hela laget för era fantastiska insatser!