Den 11-14 juli 2018 hålls världsfinalen i Global Chefs Challenge och Global Pastry Chefs Challenge i Kuala Lumpur, Malaysia.
    Till den stora finalen åker Jimmi Eriksson och Frida Bäcke som båda är medlemmar i Svenska Kocklandslaget.

    Först ut, 13 juli, är Global Chefs Challenge där Jimmi Eriksson tävlar. Unikt för i år är att det är hela 20 länder som tävlar om titeln Worldchefs Global Champion. Under 5 timmar ska de presentera en välbalanserad 4-rättersmeny till 12 serveringar. De bedöms utifrån uppläggning, smak och helhet. Sverige börjar sin tävlingstid kl. 07:05 13 juli.

    Jimmi är lagkapten i Svenska Kocklandslaget och har flera stora meriter inom matlagning. Bl.a. vann han den prestigefyllda titeln Årets Kock 2016. 2013 vann han Årets Unga Kock och samma år tog han hem silver i tävlingen Chaine des Rotisseur i Istanbul.

    Den 14 juli är det Frida Bäckes tur att tävla i Global Pastry Chefs Challenge.

    Det är 10 länder som fightas om den välrenommerade titeln Worldchefs Global Pastry Chef Champion. Alla deltagare ska under 8 timmar presentera en chokladskulptur, 6 likadana desserter med sommartema och en tårta. De bedöms utifrån teknik, smak och helhet. Frida startar kl. 07:10 den 14 juli.

    Frida har flera tävlingsmeriter bl.a Nordisk Mästare 2015 och 2016 tog hon hem silver i Global Pastry Chef, och samma år tävlade hon med Kocklandslaget och kom på sjätte plats i Culinary Olympics.

    Stort lycka till och heja Sverige!