Anton Kardell korades den 24 februari till Årets Unga Kock 2020 vid en prisceremoni på Stockholms Hotell- och Restaurangskola. Tillsammans med 5 andra finalister tillagade han en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med gös och anka som huvudingredienser.
    Tävlingen är öppen för kockar under 27 år verksamma på restauranger anslutna till Chaîne des Rôtisseurs. Segraren går vidare till världsfinalen Paris i september i år där ett 20-tal kockar från hela världen blir hans medtävlare.

    Juryns motivering:
    Ett ambitiöst och väl genomfört hantverk med respekt för råvarorna och goda smaker genom hela menyn, en värdig vinnare.
    På andra plats kom Eskil Bondsäter och på tredje plats Victor Magdeburg.

     Följande kockar deltog i årets final:
    Anton Kardell, SK Mat och Människor, Göteborg
    Benjamin Johansson, Restaurang Rot, Gotland
    Eskil Bondsäter, Restaurang Lykke, Stockholm
    Lara Katchinskaia, Färna Herrgård och Spa, Färna
    Victor Magdeburg, Konstnärsbaren, Stockholm
    William Brittsjö, Lux dag för dag, Stockholm

    Antons segermeny:
    * Gravad och eldad gös, blomkål med crème fraiche, örtig sallad på libbsticka och färska päron, krispig Amadinepotatis samt sotad purjolök
    * Stekt ankbröst, ragu på plockat lår och shitake, savoykål, rotselleri smaksatt med havsgus och gulärtsoja, vattenkrasse, bröd stekt i ankfett samt anksky.
    * Mörk chokladkräm, halloncurd, varm mandelkaka, salt karamellglass och krispig choklad.

    Köksjuryns pris samt Publikens favorit
    Victor Magdeburg erövrade Köksjuryns pris och Lara Katchinskaia blev Publikens favorit

    Juryn bestod av:
    Roland Persson, Johan Andersson, Jimmi Eriksson, Cajsa Johansson, Christina Möller, Monica Sander, Carl Wachtmeister, Marcus Bremdahl, Lena Eriksson, Henrik Norström och Björn Persson

    Foto: Harald Hynell, ska alltid anges

    Samarbetspartners:

    Arla,  Ekofisk, Fällmans Kött, Grönsakshallen Sorunda, Martin&Servera, Morakniv, Oscars, Pernod Ricard Sweden. Segers, Stockholms Hotell&Restaurangskola, Sundqvist, Werners Gourmetservice Valrhona/, Vikingsun, Wüsthof, Zoégas

    För ytterligare information:
    Tävlingsledare/Conseiller Culinaire, Catarina Offe
    0730 69 69 06, catarina.offe@gmail.com, www.chaine.se
    Årets Unga Kock @aretsungakock