Antonio Bachour kommer till Sverige

Antonio Bachour kommer till Sverige
Kategorier

Kategorier


Stjärnkonditorn och dessertmästaren Antonio Bachour kommer till Sverige på initiativ av Werners Gourmetservice. Han ska leda en exklusiv Master Class-utbildning hos Werners i Skara och ett stort inspirationsevent i Grand Hotels vinterträdgård i Stockholm.

– Det här är den största gastronomiska händelsen i Sverige på 20 år, säger Stefan Carlsson, grundare och delägare i Werners. Vi gör det här för att utveckla branschen och verkligen lyfta in konditoryrket i finrummet.

Antonio Bachour föddes 1975 i Rio Grande i Puerto Rico och började redan som barn hjälpa till i familjens bageri. Tidigt fascinerades han av konditorvärlden och efter ha tagit sin examen i Culinary Arts på det amerikanska universitetet Johnson & Wales jobbade han några år i Puerto Rico innan han återvände till USA och fick jobb i Miami Beach. Efter flera anställningar på hotell och restauranger i toppklass krönte han karriären som Executive Pastry Chef på glamorösa S.t Regis Bal Harbour Resort i Miami.

2013 kom han med sin första receptbok som kort och gott heter ”Bachour”. Boken har fått få tre uppföljare – samtliga storsäljare. I våras kom den senaste: Bachour The Baker. Mot slutet av året öppnar han Bachour Bakery i Miami – en 6 000 kvadratmeter stor anläggning med bageri, konditori, restaurang och utbildningsavdelning. Detta kombinerar han med kurser, event och föredrag företrädesvis i USA, Asien och Lantinamerika.

Att få Antonio Bachour till Sverige har krävt mycket arbete – och tålamod.

– Redan för tre år sedan fick jag den första kontakten med honom via Twitter, säger Johan Sterner, kund- och affärsutvecklare inom konditori och restaurang på Werners. Därefter träffade jag honom i samband med en konditortävling i Milano och sedan började planerna få allt fastare former.

Den 5–7 november inleder Antonio Bachour sitt besök i Sverige med en skräddarsydd Master Class-utbildning på Werners i Skara. Han kommer bland annat att visa olika tekniker som lyfter praliner, petitfourer, småkakor, croissanter, bakelser, tårtor och desserter till nya höjder. Den 9 november väntar en scenshow med garanterade wow-upplevelser i Grand Hotels vinterträdgård i Stockholm. Utöver själva showen – som presenteras av Werner Educations Jesper Johansson – blir det tillfälle till provsmakning och mingel. Werners arrangerar också en minimässa med produkter från utvalda leverantörer.