Udonnudlar i kimchisås, gochujang, rostad lök och sesamfrö

    1. Koka nudlarna enligt instruktionerna på paketet.
    2. Hacka kimchin, spara även spadet i påsen.
    3. Smält smör i en stekpanna. Ha i den hackade kimchin. Ha i kimchijuice, gochujang, vatten och ostronsås. Låt det koka in. Smaksätt med soja och lite limesaft.
    4. Blanda i nudlarna.
    5. Toppa nudlarna med lök, sesam och äggula.
    6. Toppa ägget med koreanska chiliflingor.
    7. Servera genast.

    Ingredienser

    Recept för 10 pers

    Kimchisås

    • 125 g smör
    • 7,5 dl kimchi + kimchispad artnr 123
    • 5 msk gochujang artnr 1902
    • 3 dl kallt vatten
    • 3 msk ostronsås artnr 947
    • 2 msk soja artnr artnr 985
    • limesaft
    • 5 paket udonnudlar artnr 709

    Topping

    • 1 dl rostad lök
    • 1 dl hackad salladslök
    • 3 msk svarta sesamfrön artnr 240
    • 3 msk vita rostade sesamfrön artnr 776
    • 1 tsk koreanska chiliflingor artnr 386
    • 10 st äggulor