Utbildning

”Tillsammans växer talanger – med kunskap utvecklas branschen”

Werners Gourmetservice har sedan dag ett brunnit för att vara en del av gastronomibranschens utveckling. Kunskap, inspiration och innovation är viktiga delar i Werners affärsidé. I Skara har Werners ett utbildningskök där både den nationella och internationella kockeliten hållit utbildningar inom konditori och restaurang.

Med Werners Education skapas en plattform för att samla och förmedla kunskap i branschen. Utbildningarna syftar till att utveckla branschen genom ökad kunskap om råvaror, smak, matlagningskemi och hantverk. Kunskap skapar en grund för att utveckla kreativitet tillsammans med sina kollegor. Ambitionen är att följa branschens pågående utveckling. Att gå en utbildning innebär förutom kursens syfte att man utbyter kontakter i branschen. Med passion för att sprida kunskap om hantverk och kvalitet lär vi oss av varandra. Genom kunskapsutbyte mellan yrkesmänniskor med unika talanger stärks och byggs deltagarnas självförtroende. Utbildningarna riktar sig till yrkesverksamma på konditorier, caféer, hotell och restauranger. För att utveckla utbildningarna samarbetar vi med Valrhonas chefskonditorer och de ledande konditorerna samt kockarna i Sverige.

Werners Education arbetar också med att ge support till kunder. Det innebär att vi hjälper kunderna med recept, produktutveckling, hantverkstips och råvarukunskap.

Olika upplägg

I Sverige erbjuder vi två olika utbildningsupplägg. En där vi håller utbildning hos kunden och en där utbildningen är i Skara. Utbildningarna är oftast upplagda på två dagar.
Vi erbjuder även inspirationskurser på en halv till en dag.
I samarbete med Valrhona erbjuder vi även kurser på
Valrhonas skolor i världen.

Sagt om WGS utbildningar:

  • Bra undervisning med nya knep på tillagningssätt med förklaringar varför saker blir fel.
  • Intressant med fakta och kemin bakom hantverket.
  • Inspirerande att höra om Sosas och Valrhonas filosofiska tänk kring råvaror och produkter.
  • Pedagogisk och kunnig kursledare. Nya knep på gamla recept. Det viktiga med bra råvaror.
  • Trevlig stämning, högt i tak. Lätt att diskutera. Bra att kunna få support efter kursen.
  • Intressanta smakkombinationer.

Läs mer… om övergripande information om kurs hos kund.

Vi samarbetar också med:

Svenska Konditorlandslaget

Stockholm Culinary Team

Culinary Team West of Sweden

Skåne Kulinar

WGS_Education_logotype

För mer information och bokning kontakta din säljare eller jesper.johansson@wgs.se

Jesper_JohanssonUtbildningsansvarig, Jesper Johansson brinner för utveckling och för att förmedla kunskap med kreativ och laborativ matlagning. Med sina 15 års erfarenhet från restaurang och lika många av högre utbildning inom gastronomi på universitet har han mycket att tillföra branschen. För Jesper är kvalitet en mycket viktig aspekt och med nyfikenhet letar han alltid efter ny kunskap för att utvecklas. Jesper har utbildats inom konditori på Valrhonas skola i Tain l´Hermitage, Frankrike. Genom samarbete med de mest framstående konditorerna i Sverige och med mästarkonditorerna på Valrhonas skola utformas kursmaterialet.