Tång - hett inom modern matlagning

Kategorier


Soltorkad tång från Bohuslän, havsspagetti, fingertång och rökt tångsalt, är några av produkterna från Werners tillskott i sortimentet.
Tång är både nyttigt, vackert och hett inom modern matlagning. Under de senaste åren har de svenska mattrenderna influerats mycket från det asiatiska köket där tång ofta används. Vi är därför glada att vi nu kan erbjuda dessa i vårt sortiment.
Den 23 januari lanserade Werners ett tångsortiment både till restaurang och konsument. I sortimentet hittar du torkad och fryst tång.

Alger_catxalot

Werners har valt att samarbeta med två leverantörer, The Northern Company, Norge och Catxalot, svenska Västkusten.

” Vi har valt att arbeta med två olika sortiment, ett som riktar sig till konsument och ett som riktar sig till restaurang . Vi tror att detta blir ett bra tillskott till den moderna matlagningen” säger Jonas Martinsson, delägare och sortimentsansvarig.

Tången är varsamt plockad för hand i friskt och rörligt vatten. För att säkra återväxten skördas endast den del som ska ätas. Den är torkad och transporterad med minimal belastning på miljön.

alger_kollage

Alger_catxalot_skörd