OM SALSUS
    Salsus mål är lika enkelt som det är utmanande: att laga världens bästa buljonger och såser till professionella kockar.
    För att laga en läcker buljong krävs rent vatten, överlägsna råvaror, mycket tid och en hel del kunskap. I samarbete med Siva Norge, Innovasjon Norge och DNB har Salsus byggt en högteknologisk produktionsanläggning som invigdes i maj 2018. Nu tillverkar Salsus alla buljonger och såser baserat på färska norska råvaror och med god hjälp av Norges bästa kockar.

    SALSUS FILOSOFI
    Salsus produktsortiment ska vara i samklang med moderna kockars trender och krav.
    Det innebär att ge matvarorna en naturlig smak och konsistens, fokusera på hållbar produktion och konsumtion, framhäva fördelarna för hälsa och välbefinnande och respektera konsumenternas önskan om att minska antalet konstgjorda ingredienser i dagens livsmedel.


    ANLÄGGNINGEN
    Salsus nya högteknologiska produktionsanläggning ligger i hjärtat av Norge. Här lagar dedikerade och kunniga medarbetare alla buljonger och såser med en unik miljövänlig teknologi och färska norska råvaror – med hjälp av Norges bästa kockar och med stor respekt för klassiska recept.

    Fabriken ligger i Kongsvinger och är utrustad med moduler för bryning, kokning, filtrering, lagring, ångbehandling, tappning, förpackning och restavfallshantering.

    ÖRTER OCH GRÖNSAKER
    Salsus använder huvudsakligen norska grönsaker (efter säsong) som morötter, lök, selleri, palsternacka, fänkål, purjolök och örter. Grönsakerna och örterna kommer från Norges inland, närodlade och miljövänliga. De använder råvaror som på grund av sitt utseende inte hamnar i butikshyllorna, men ändå har samma goda smak och höga näringsinnehåll. Det minskar matsvinnet och är bättre för miljön.

    NÖTBEN & KYCKLING
    Färska norska råvaror av ben, märg och bindvävnad från nöt, lamm och vilt levereras från slakterier. Det är rena, naturliga råvaror som annars hade blivit djurfoder eller biogas. I stället kokar Salsus det till nyttig buljong, full av smak och näringsämnen. Kyckling-och hönsben levereras också färska inom 24 timmar efter slakt.

    FISK
    Fiskben från norsk fisk, främst vitfisk, kokas till buljong med smak av norskt hav. De kalla och rena norska vattnen ger fisken den höga kvalitet som är känd över hela världen.

    BULJONG
    Välsmakande, sund och näringsrik långkokt buljong tillagad med färska grönsaker. Till mat som behöver mer smak. Förpackad i 1000 ml aseptisk kartong.

    Ox
    Långtidskokt på färska köttiga ben, grönsaker, kryddor och örter. 100 % naturlig.
    Ingredienser: Vatten, köttiga nötben, lök, morot, purjolök, persilja, timjan, svartpeppar, lagerblad, salt.
    Art nr: 20756

    Kyckling
    Långtidskokt på färska kycklingben, grönsaker, kryddor och örter. 100 % naturlig.
    Ingredienser: Vatten, kycklingskrov, lök, morot, rosmarin, timjan, lagerblad, svartpeppar, salt.
    Art nr: 20744

    Fisk
    Långtidskokt på färsk vit fisk, fångad i Nordsjön. 100 % naturlig.
    Ingredienser: Vatten, ben med kött från vit FISK, lök, morot, purjolök, fänkål, timjan, lagerblad, vitpeppar, salt.
    Art nr: 20743

    Grönsaker
    Långtidskokt på färska grönsaker och örter. 100 % naturlig.
    Ingredienser: Vatten, lök, vitkål, morot, purjolök, palsternacka, plommontomater, rotpersilja, vitlök, libbsticka, timjan, lagerblad, salt.
    Art nr: 20750

    Kalv
    Långtidskokt på färska köttiga ben, grönsaker, kryddor och örter. 100 % naturlig.
    Ingredienser: Vatten, köttiga kalvben, lök, morot, purjolök, persilja, timjan, lagerblad, peppar, salt.
    Art nr: 20745

    Skaldjur
    Långtidskokt skaldjursfond, tillagad med räkskal och färska grönsaker. 100% naturlig.
    Ingredienser: Vatten, räkskal, lök, morot, tomatpuré, vitt vin, vitlök, peppar, timjan och lagerblad.
    Art nr: 20773

    Beställ fonder och buljong här>>

    DEMI GLACE/ FOND
    Långtidskokt demi glace, reducerad och filtrerad, endast naturliga ingredienser utan tillsatser. Förpackad i 1000 ml aseptisk kartong.

    Ox
    Långtidskokt buljong på köttiga nötben. Reducerad med 2/3. 100 % naturlig.
    Ingredienser: Reducerad köttbuljong (vatten, köttiga nötben, lök, morot, purjolök, tomatpuré, vitlök, timjan, enbär, peppar, rosmarin, kryddnejlika, lagerblad), salt.
    Art nr: 20746

    Kyckling
    Långtidskokt buljong på kycklingskrov. Reducerad med 2/3. 100 % naturlig.
    Ingredienser: Reducerad kycklingbuljong (vatten, kycklingskrov, lök, morot, rosmarin, timjan,lagerblad, svartpeppar), salt.
    Art nr: 20747

    Vilt
    Långtidskokt buljong på köttiga viltben. Reducerad med 2/3. 100 % naturlig.
    Ingredienser: Reducerad viltbuljong (vatten, köttiga viltben, lök, morot, purjolök, enbär, svartpeppar, lagerblad), salt.
    Art nr: 20751

    Kalv
    Långtidskokt buljong på köttiga kalvben. Reducerad med 1/2. 100 % naturlig.
    Ingredienser: Reducerad kalvbuljong (vatten köttiga kalvben, lök, purjolök, morötter, persilja, timjan, lagerblad, peppar), salt.
    Art nr: 20749

    Beställ fonder och buljong här>>

    WERNERS GOURMETSERVICE – STOLT DISTRIBUTÖR AV SALSUS
    Werners är en importör och restaurangleverantör som i nära relation med sina kunder jobbar med kvalitativa och unika livsmedel såsom tryffel, caviar, Valrhona choklad, illy espresso, desserter, kryddor, olja, vinäger och mycket mer.

    ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”

    Vill du göra en beställning? Eller har du frågor? Varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig vidare.
    innesalj@wgs.se
    wgs.se
    Telefon 0511 -177 99