Sudachisorbet, vit choklad och fläder

Niklas Bergh

Dryckestips!

Kombineras med fördel med ett sött vitt vin med tropiska inslag och frisk syra. Exempelvis Château La Rame 2015, Sainte-Croix-du-Mont, Bordeaux, Frankrike. Artikelnr 72001

ca 10 portioner

Ingredienser

Fläderjelly
Vit choklad
Sudachisorbet
Kokosmousse

Gör så här

Fläderjelly Dag1 Koka saften, tillsätt agar-agar under mixning. Mixa eller vispa under 1 minut under småkokning. Häll i bleck och kyl ner. Dag 2 mixa i thermomixer till en slät jelly. Vit choklad  Värm sockerlag till 140°C, häll över chokladen under kraftig vispning. Sudachisorbet Värm ihop puré, vatten, socker och glykos. Tillsätt urkramat gelatin rör om och frys i paco jet behållare. Kokosmousse Blötlägg gelatinet. Värm purén och tillsätt gelatinet, låt svalna till 37°C. Blanda purésmeten i marängen och avsluta med att vända i grädden. Fyll i formar och frys. Arrangera tillsammans med hyvlat päron, flädertapioka och friterat rispapper pudrat med yoghurtpulver.