Risotto med karljohansvamp

Valentina Harris

Det finns flera varianter på den här underbara rätt, då svamprisotto är en favorit för många. Det här receptet har en touch av vitlök och rosmarin för att få extra god smak från karljohansvampen. Om du inte har möjlighet att gå ut i skogen och plocka färsk karljohansvamp, går det utmärkt med vår frysta. Vill du ha extra kraftig svampsmak passar den torkade karjohansvampen perfekt.

4 pers

Ingredienser

Gör så här

  1. Borsta svampen ren från barr och jord och hacka den i mindre bitar.
  2. Fräs hackad lök, vitlök och rosmarin i hälften av smöret tills den är mjuk.
  3. Lägg i svampen och stek den mjuk. Tillsätt vinet och koka ner till hälften.
  4. Tillsätt riset.
  5. Tillsätt sedan sjudande buljong, lite i taget under konstant omrörning. När buljongen kokat in, tillsätter man lite till och fortsätter så tills riset är mjukt med en liten kärna.
  6. Ta av från plattan och tillsätt resten av smöret och riven parmesanost
  7. Låt sedan vila några minuter innan servering