- Blötlägg svampen i minst 45 minuter. Torka av svampen och hacka den i lagom stora bitar.
 - Fräs hackad lök, vitlök och rosmarin i hälften av smöret tills den är mjuk.
 - Lägg i svampen och stek den mjuk. Tillsätt vinet och koka ner till hälften.
 - Tillsätt riset.
 - Tillsätt sedan sjudande buljong, lite i taget under konstant omrörning. När buljongen kokat in, tillsätter man lite till och fortsätter så tills riset är mjukt med en liten kärna.
 - Ta av från plattan och tillsätt resten av smöret och riven parmesanost
 - Låt sedan vila några minuter innan servering
 
Ingredienser
- 50 g torkad svamp från Plantin
 - 1 gul lök, hackad
 - 1-2 vitlöksklyftor, hackade
 - en liten kvist rosmarin, hackad
 - 75 g smör
 - 1 stort glas vitt torrt vin
 - 350 g arborioris alt. carnaroli
 - 1,2 lit kyckling- eller grönsaksbuljong, sjudande, Salsus
 - havssalt
 - nymald svartpeppar
 - 50 g riven parmesan