Gelatobomb med pistasch och choklad

Pierre Ekelöf

Ingredienser

Pistasch duchesse
  • 600 g ägg
  • 75 g äggula
  • 345 g socker
  • 345 g mjöl
  • 60 g florsocker
  • 60 g pistaschmjöl
Pistasch gelato
Choklad gelato

Gör så här

  1. Pistasch duchesse: Vispa de rumstempererade äggen, äggulan och socker till full volym. Vänd ned övriga ingredienser. Fyll ¾ i en anslagsring. Baka och vänd som vanligt anslag.
  2. Pistasch gelato: Mixa de torra ingredienserna med 10% av mjölken och pistaschcrème till en slät bas. Tillsätt resterande mjölk och grädde. Pastörisera till 84°C och kyl ner snabbt. Låt stå i 4 timmar eller över natten i kyl. Frys i glassmaskin. Fodra din silikonform ca 2 cm med pistasch gelato och chockfrys.
  3. Choklad gelato: Beredning: Se Pistasch gelato. Efter gelaton är körd I glassfrysaren, ta ut din form från frysen och fyll upp med choklad gelato. Avsluta med en pistasch  duchessebotten. Frys igen. Ta ur gelaton ur formen och spraya med 50% mörk choklad och 50% kakaosmör.