Dolce Gabbana

Carl Isaksson

Dessert komponerad utifrån GB’s glass med samma namn.

Ingredienser

Vit chokladsorbet
Vit choklad och pistageflarn
Vanilj- och mintbavaroise
Pistagepuré
Garnityr

Gör så här

  1. Sorbet: Koka upp mjölk och vatten och slå över chokladen. Emulgera med stavmixer och tillsätt det andra och mixa slätt. Frys in i Paco.
  2. Flarn: Temperera chokladen, stryk ut tunt och beströ med hackade pistagenötter.
  3. Bavaroise: Koka upp mjölk, socker och vanilj och infusera. Slå uppkoket över äggulan och temperera till 85°C. Tillsätt gelatinet och kyl i vattenbad till 20°C. Vänd ner grädden och smaka av med mintarom. Fyll i form och frys. Spraya den väl frysta bavaroisen med grön kakaospray.
  4. Puré: Koka allt 1 timme under lock. Mixa i termomixer tills helt slät. Passera och förvara i rumstemperatur.
  5. Nötter: Lägg pistagenötter i 20% rimlag och låt dra 4 timmar. Torka dem i ugn på 65°C tills helt torra. Rosta dem sedan 10 min på 180°C tills rostade och aromatiska.
  6. Kräm: Mixa aprikospuré med Sosa GelCrem Cold till en fast konsistens.