Avocado- och bananfrukost

Viktor Ingemarsson

Det här underbara frukostreceptet passar alla. Det är näringsrikt och dessutom en personlig storfavorit att inleda dagen med. Ät den som den är eller använd krämen som pålägg på ett gott bröd eller på kex. Vill man ta ett steg bort från rawfoodkonceptet kan man även blanda i lite kokt quinoa för att dryga ut smeten med. Tillsammans med en morotssmoothie har du den perfekta frukosträtten.

Bra att veta: Avocado Innehåller A, B, C, D-vitamin, kalcium, kalium, zink och beta-sitosterol. Den har höga halter av omega-3 och är en viktig och tillika allsidig ingrediens som kan användas till mycket när man lever och andas rawfood.

4 portioner
10 minuter

Ingredienser

Avokado- och bananfrukost
  • 2 st avocado
  • 2 st bananer
  • 0,5 dl skalade hampafrön
  • 0,5 dl pistagenötter
  • 1,5 st lime
  • 1 st skalad och finhackad broccolirot
  • 3 tsk flingsalt
  • 0,5 msk hampaprotein
  • 1 dl solroskärnor (blötlagda 2 timmar)
  • 1,5 dl alfagroddar
  • 1 dl gojibär
  • 2 st schalottenlökar
  • 70 g strimlad spenat

Gör så här

  1. Börja med att blötlägga solrosfrön i ca 2 timmar. När de svällt, mosa banan och avokado med en gaffel eller en ballongvisp i en bunke. Pressa ner lime och blanda i finhackad broccolirot och schalottenlök. Schalottenlöken skall vara fint skuren i bågar.
  2. Blanda alla torra ingredienser väl i en separat bunke och rör sedan ned det i banan- och avocadoröran med resterande ingredienser tills allt har blandat sig väl.
  3. Nu är det bara att luta sig tillbaka och njuta av en himmelsk frukost. Att börja dagen med en näringsrik och god måltid är det bästa sättet att garantera en fortsatt bra dag.