• Werners Värld Werners Värld
  • Recept Recept
  • Varumärken Varumärken
    • Valrhona
    • Sosa
    • Sicoly
    • Dammann Frères
    • Salsus
    • La Rose Noire
    • Bindi
    • Calvisius
    • Læsø Salt
    • Plantin
    • Bottarga Boreale
    • Selectos de Castilla
    • Risberg
    • Pärlans Konfektyr
  • Utbildning Utbildning
  • Om oss Om oss
    • Företaget
    • Årsredovisning
    • Kontakta oss
    • Jobba hos oss
    • Inkluderande arbetsplats
    • Hållbarhet
    • Samarbetspartners
    • Integritetspolicy
  • Webbshop Webbshop
Meny
  • Werners Värld
  • Recept
  • Varumärken
    • Valrhona
    • Sosa
    • Sicoly
    • Dammann Frères
    • Salsus
    • La Rose Noire
    • Bindi
    • Calvisius
    • Læsø Salt
    • Plantin
    • Bottarga Boreale
    • Selectos de Castilla
    • Risberg
    • Pärlans Konfektyr
  • Utbildning
  • Om oss
    • Företaget
    • Årsredovisning
    • Kontakta oss
    • Jobba hos oss
    • Inkluderande arbetsplats
    • Hållbarhet
    • Samarbetspartners
    • Integritetspolicy
  • Webbshop
Reportage

Vår älskade drake, dragon

Vår älskade drake, dragon
Dragon är en av våra mest populära örter. Smala, aromatiska blad har blivit ett måste för många svenskar. På latin heter dragon dracunculus, som är en diminutiv form av latinets draco (drake). Och likt draken i sagan stormar dragon fram som en av våra mest älskade örter. För går det längre att servera biff utan bea? Det påstås att kung Henrik VIII skilde sig från sin första hustru Katarina av Aragonien för att hon var så otroligt förtjust i dragon. Och vem vet, kanske behövde hon kryddan – den påstås bota bett från både ormar och andra giftiga varelser… Detta…
Läs mer
Vår älskade drake, dragon
Matnyttigt

Grönare grill

Grönare grill
Att vi går mot grönare tider har väl ingen missat. Idag är det inte frågan OM restauranger har vegetariska och veganska alternativ på menyn utan VILKA av rätterna som är vegetariska. Visst är välhängt och saftigt kött underbart gott, men det finns så mycket från växtriket också, som t.ex en späd, krispig sparris kan också bli ljuvlig. Och med goda smakkompisar får du fram härliga, fräscha och vackra rätter. Vår grymma medarbetare Kristin har tagit fram ett gäng recept för en grönare grillsommar. Det är allt från det godaste grillade tryffelbrödet, grillad tomatsoppa, böndipp, vegansk morotsbea och mycket mer. Ha en grön…
Läs mer
Grönare grill
Hållbarhet

La Rose Noire - hållbarhetsarbete "Go Green"

La Rose Noire - hållbarhetsarbete
La Rose Noire har alltid strävat efter att leverera produkter av bästa kvalitet runt om i världen. De har en ledande position på marknaden, och har sedan de grundades 1991 ständigt en strävan om att förbättra sig, om inte minst genom att ta socialt ansvar i samhället. La Rose Noire främjar olika välgörenhetsprojekt varje år som ett sätt att bidra till ett bättre samhälle. De värnar också om miljö och hållbarhet och under de senaste åren har de studerat och utvärderat hur de som ett multinationellt företag kan påverka och ta ansvar genom att minimera koldioxidavtryck på miljön. För att…
Läs mer
La Rose Noire - hållbarhetsarbete
Tips

Guide till exceptionell chokladprovning

Guide till exceptionell chokladprovning
Att hålla en proffsig chokladprovning behöver inte vara svårt. Här guidar vi dig för att du och dina vänner själva ska kunna göra en exceptionell chokladprovning. Valrhonas Etui Initiation Grand Cru är ett kit med 6 olika varianter av mörk Grand Cru-choklad, perfekt till en provning. 1. Förberedelser Välj ut några sorter choklad till din provning, du kan utgå från till exempel procenthalt, odlings-land eller plantage. Tre till fem sorter är ett lagom antal för smak- och luktsinnet vid en provning. Ha gärna vatten att skölja munnen med vid prov-ningen så blir det lättare att urskilja olika toner i de olika chokladsorterna. Dela upp…
Läs mer
Guide till exceptionell chokladprovning
Matnyttigt

Frågesport på Werners Instagram

Frågesport på Werners Instagram
I fredags hade vi en frågesport på vår insta story. Så kul att så många engagerade sig och svarade flitigt.  Det kommer en ny omgång med frågesport på fredag 3/4. Om du är nyfiken på frågorna och svaren kan du kika här. 27/3 När är det säsong för Gotlandstryffeln? Svar: Oktober-december Vad betyder demi glace? Svar: Reducerad fond Varifrån kommer ordet pektin? Svar: Grekland Vad är Bottarga Borealis? Svar: Torkad torskrom Valrhona håller på att byta ut sitt lecitin mot en annan sort. Vilken? Svar: Solros Vad betyder malossol? Svar: Lättsaltad Vad är couscous gjort av? Svar: Vete Vilken murkla…
Läs mer
Frågesport på Werners Instagram
Föregående
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
Nästa
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Kvalitet, ursprung och service är ledord som följt företaget sedan starten 1990 och som alltid uppskattas av våra kunder.
Kontakt
  • Werners Gourmetservice huvudkontor
  • Kämpagatan 3
  • 532 36 Skara
  • 0511-177 99
  • Werners Gourmetservice säljkontor
  • Tellusborgsvägen 67
  • 126 29 Hägersten
Copyright © 2021 Werners Gourmetservice. Alla rättigheter reserverade
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats och för att analysera vår trafik.