• Werners Värld Werners Värld
  • Recept Recept
  • Varumärken Varumärken
    • Valrhona
    • Sosa
    • Sicoly
    • Dammann Frères
    • Salsus
    • La Rose Noire
    • Bindi
    • Calvisius
    • Læsø Salt
    • Plantin
    • Bottarga Boreale
    • Selectos de Castilla
    • Risberg
    • Pärlans Konfektyr
  • Utbildning Utbildning
  • Om oss Om oss
    • Företaget
    • Årsredovisning
    • Kontakta oss
    • Jobba hos oss
    • Inkluderande arbetsplats
    • Hållbarhet
    • Samarbetspartners
    • Integritetspolicy
  • Webbshop Webbshop
Meny
  • Werners Värld
  • Recept
  • Varumärken
    • Valrhona
    • Sosa
    • Sicoly
    • Dammann Frères
    • Salsus
    • La Rose Noire
    • Bindi
    • Calvisius
    • Læsø Salt
    • Plantin
    • Bottarga Boreale
    • Selectos de Castilla
    • Risberg
    • Pärlans Konfektyr
  • Utbildning
  • Om oss
    • Företaget
    • Årsredovisning
    • Kontakta oss
    • Jobba hos oss
    • Inkluderande arbetsplats
    • Hållbarhet
    • Samarbetspartners
    • Integritetspolicy
  • Webbshop
Matnyttigt

ÄPPELMUST CUVÈE, terroire med mognad

ÄPPELMUST CUVÈE, terroire med mognad
Olika platser ger olika karaktär Äppelmust från Gastronomigruppen med månadsnamn är blandningar av äpplen från olika lägen i Skåne och Småland som får olika karaktär beroende på terroire och äppelsort.   Augusti 2013 Cuvée Augusti kommer ifrån de södra delarna av Österlen. Jorden är sandrik och äpplena växer på de böljande kullarna som vätter mot havet. Blandningen består av olika sorters tidiga sommaräpplen som bl.a. Discovery och Alice. Sommaräpplen ger en lätt och frisk smak med avrundad fruktighet. Doften är fruktig med äpplen, blommor och en liten kryddighet. Cuvée Augusti är en lätt och trevlig must som passar utmärkt till…
Läs mer
ÄPPELMUST CUVÈE, terroire med mognad
Reportage

Gastronomisk revolutionär

Gastronomisk revolutionär
Ett luftigt skum som håller sig fint länge på tallriken. En olja som förvandlas till pulver. En kräm som inte kräver kokning. Nej, det handlar inte om något hokus pokus, utan om smarta och enkla produkter från katalanska Sosa, som kommit att revolutionera den moderna gastronomin. Känner du igen problemet? Du gör en fluffig maräng – perfekt i konsistens, men som bara efter en kort tid börjar släppa ifrån sig vätska och förlora sin fräschör. Men genom att använda ett vegetabiliskt emulgeringsmedel istället för äggvita kommer du på ett enkelt sätt runt problemet och får en maräng, som håller sig…
Läs mer
Gastronomisk revolutionär
Recensioner

Werners grundare Stefan Carlsson besöker tvåstjärniga restaurangen Ikarus

Werners grundare Stefan Carlsson besöker tvåstjärniga restaurangen Ikarus
När jag sätter mig vid bordet börjar jag omgående att leta efter James Bond-skurken Blofeld och hans katt bland gästerna, inte för att jag känner av någon ondska, tvärtom, det handlar snarare om att restaurangen är lika spektakulär som ett av hans tillhåll. Byggnaden är mer känd för sin energidryck än sin gastronomi. Jag har tagit mig till Salzburg, en plats det finns mycket att berätta om. Här föddes Mozart, staden var en självständig centralstat under flera hundra år och den gigantiska filminspelningen av Sound of Music skedde i dess vackra omgivningar. Den sistnämnda drar 400 000 turister varje år,…
Läs mer
Werners grundare Stefan Carlsson besöker tvåstjärniga restaurangen Ikarus
Tips

Ägga glass som ett proffs

Ägga glass som ett proffs
Glass är alltid gott och nu i sommartider vill vi äta extra mycket! Lär dig att ägga glass som ett proffs med Daniel Roos, en av Sveriges grymmaste konditorer.      
Läs mer
Ägga glass som ett proffs
Produktnyheter

Tefakta

Tefakta
SVART TE som i Kina går under benämningen rött te, får sin mörka färg av att tebladen tillåts oxidera fullt ut. Det första svarta teet var förmodligen Lapsang och har sitt ursprung i Wu Yi-bergen i provinsen Fujian i Kina. Numera produceras svart te företrädesvis i Indien, Kina, Kenya och Sri Lanka. Ett par välkända indiska sorter är den kraftiga Assam samt lite lättare Darjeeling. VITT TE har har sitt ursprung i Kina och görs av späda bladknoppar där oxideringen stoppas genom soltorkning. Någon ytterligare bearbetning sker inte, vilket innebär att knopparna behåller mycket av sina nyttiga ämnen och antioxidanter. Vitt te kännetecknas också…
Läs mer
Tefakta
Föregående
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
Nästa
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Kvalitet, ursprung och service är ledord som följt företaget sedan starten 1990 och som alltid uppskattas av våra kunder.
Kontakt
  • Werners Gourmetservice huvudkontor
  • Kämpagatan 3
  • 532 36 Skara
  • 0511-177 99
  • Werners Gourmetservice säljkontor
  • Tellusborgsvägen 67
  • 126 29 Hägersten
Copyright © 2021 Werners Gourmetservice. Alla rättigheter reserverade
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats och för att analysera vår trafik.