Samarbetspartner - Svenska Kocklandslaget

Svenska kocklandslaget är en del av Svenska Kockars Förening och har som uppdrag att fortsätta utvecklingen av det unika svenska köket, såväl som den internationella tävlingsgastronomin. Laget vill inspirera andra kockar och konditorer samt sätta Sverige och svenska råvaror på den internationella gastronomiska kartan. Laget består av 12 noggrant handplockade kockar och konditorer som genom mycket träning utvecklar nytänkande koncept och rätter i världsklass.

Hållbarhet och ”Respect for the Resources” är en av lagets utmaningar, och det genomsyrar allt de gör. Det finns ett miljö-tänk i allt från råvaruhantering och utrustning till transporten ner till Culinary Olympics i Stuttgart. I slutet av mars 2018 presenterades Sveriges nya Kocklandslag. Ett välmeriterat landslag med många tunga namn från branschen. Med ledordet #vägentillbaka ska laget arbeta tillsammans med målet att ta hem guld Culinary Olympics 2020 i Stuttgart.

Werners Gourmetservice är stolta över att följa och stötta vårt Svenska Kocklandslag. Vi hjälper laget främst med Valrhona choklad, frukt- och bärpuréer från Sicoly, Sosa, illy espresso och mycket mer.

Laget

Team manager:
Fredrik Andersson – Kocklandslaget

Kockar:
Jimmi Eriksson – Frilans
Anders Karlsson – The Absolut Company
Daniel Haynes – Frilans
Ola Wallin – SK Mat & Människor

Konditorer:
Kalle Bengtsson – Konditori Kampanilen
Josefin Gauffin – Frilans
Frida Bäcke – Frilans
Kasper Kleihs – Frilans
Henric Herbertsson – SK Mat & Människor
Sebastian Pettersson – Frilans

Senior Advisor:
Krister Dahl – Gothia Towers