Får det lov att vara en plated gin & tonic, eller kanske en äpple mojito?! Att skapa nya desserter kräver inspiration, och varför inte hämta inspiration från klassiska drinkar.

    Kursen Moderna Klassiker med Patrik Fredriksson höll hög klass och hade högt till tak, och det var just klassiska drinkar som fick inspirera till nya desserter och bakverk.

    Med moderna tekniker och smaker fick drinkarna nytt utseende och smak i form av vackra desserter.

    Recepten är designade för pre-dessert, dessert på tallrik och petit fours, och kan sättas på både a`la carte- och bankettmenyn.

    Patrik Fredriksson är idag chefskonditor på Clarion Post Hotell i Göteborg. En av hans passioner är att skapa nya desserter baserade på olika klassiska traditioner inom mat och dryck. Patrik är en erfaren utbildningsledare och håller årligen flera utbildningar för dessert och konditorbranschen. 2013 vann Patrik den prestigefyllda tävlingen Årets Konditor i Sverige. Han har även tävlat i Valrhonas internationella chokladdessert-tävling C3.

    Under 2008-2012 ingick Patrik i det Svenska Kocklandslaget som vann guld i Culinary Olympics.

    Sagt om utbildningen:

    ”Fantastisk upplevelse, med tekniker som jag kan använda i verksamheten. Intressanta produkter.”

    – Ana Domingues, Scandic Karlskrona

    “Jag tyckte det var fantastiskt inspirerande dagar. Hög kvalite på utbildarna, lärorikt och roligt!”

    – Franco, Två Skyttlar