Modern gastronomi – Tillämpad matkemi med fokus på teknik, smak & textur, 19-20 mars 2019

Kategorier

Kategorier


19-20 mars. Modern gastronomi – Tillämpad matkemi med fokus på teknik, smak & textur. 12 platser.
2 dagars utbildning med Jesper Johansson Werners education

Jesper Johansson arbetar som Educationmanager och utbildare för Pastry-, Restaurant- och hotellnäringen på Werners Gourmetservice. Under femton år arbetade Jesper vid Institutionen för restaurang och måltidskunskap i Grythyttan, Örebro universitet. Hans fokus på utbildning och forskning är hur kockens och konditorns hantverk kombineras med matkemi, sensorik och gästernas gastronomisk upplevelse. Jesper har en masterexamen i Culinary Art and Meal Science. Sedan 2006 samarbetar Jesper Johansson med Valrhona och deras konditorer på École du Grand Chocolat Valrhona

Plats: Werners Utbildningskök, Kämpagatan 3 i Skara.

Utbildningen riktar sig till dig som är kock och eller konditor. Kursen ger en introduktion till Sosa´s textur-koncept. Syftet med kursen är att ge grundläggande kunskap om matkemi och hur den kan tillämpas. Genom ökad förståelse för hur råvaror förändras vid matlagning blir det lättare att utveckla egna recept. Kursens recept skall inspirera till att skapa framförallt vegetariska eller vegan maträtter. Det kommer vara recept på både förrätter, varmrätter och desserter.

Pris 4995 kr exkl. moms. I priset ingår kursmaterial, en hotellnatt, mid­dag samt luncher.
Avbokning av kursen senare än 10 dagar innan kurstillfället debiteras med 1000 kr.