Kreativ matlagning - Mat i färg, form & foto, 28-29 maj 2019

Kategorier

Kategorier


En tvådagars utbildning med fotograf Jakob Fridholm och Jesper Johansson, den 28-29 maj 2019 i Skara.

När olika kunskaper och personer möts skapas unika produkter! Utbildningen är för både kockar och konditorer. Syftet är att öka din kreativa förmåga. Kursen är en introduktion till hur mat kan visualiseras. Vi experimentera med olika råvaror och tekniker i färg och form utifrån tema, budskap och gastronomi. I samarbete med Jakob visualiseras maten genom bilden. Ni lär er ta professionella bilder med smartphone för sociala medier. Kursen är experimentell och lekfull. 

Jakob driver hyrstudion i Stockholm. En av Jakobs specialiteter är att fotografera kokböcker. Han har arbetat med bland andra Daniel Roos, Paul Svensson och Mikael Einarsson. Hans erfarenhet inom foto är från både mode, lifestyle och mat. Jakobs arbete bygger på uppmärksamhet och detaljer i arbetsprocessen, alltid för att nå ett avancerat resultat. Jakob gillar öppenhet, ömsesidigt förtroende och att ha kul medan du arbetar tillsammans. http://jakobfridholm.com/, https://www.hyrstudion.com/ 

Jesper arbetar på WGS som utbildningsansvarig för Konditor-, Restaurant- och hotellnäringen. I femton år arbetade Jesper vid Institutionen för Restaurang och Måltidskunskap i Grythyttan, Örebro universitet. Hans utbildningsfokus är hur hantverk kombineras med matkemi, kreativitet, sensorik och gästernas gastronomiska upplevelse. Jesper har en masterexamen i Culinary Art and Meal Science. 

Anmälan skickas till wernerseducation@wgs.se

Ange: Arbetsplats, deltagarens namn, telefon och mailadress. Kursen har 12 platser.

Datum, tid och plats
Start den 28 maj kl. 09.30. Avslutning den 29 maj kl. 18.00.
Werners Utbildningskök, Kämpagatan 3 i Skara. 

Pris 4 995 kr exkl. moms. I priset ingår kursmaterial, en hotellnatt, middag samt luncher.
Avbokning av kursen senare än 10 dagar innan kurstillfället debiteras med 1000 kr. 

Frågor om upplägg och innehåll, kontakta utbildningskoordinator Kristin Åhlander, 072-070 71 43 eller
utbildningsansvarig Jesper Johansson, 0724–02 04 22.