Få saker går upp mot nybakta saftiga bullar eller segt surdegsbröd med nästintill bränd skorpa. Men hur lyckas man få brödet och bullarna sådär perfekta som man önskar?

    I förra veckan hade vi äran att ha en av Sveriges främsta bagare, Daniel Lindeberg, Lindebergs bageri och konditori, på plats i Skara. Han höll kursen ”Älska bullar och bakning” för våra kunder. Vi kan lova att det doftade nybakt bröd och nybakade bullar i nästan hela Skara under dessa dagar.

    Kursdeltagarna fick recept på både knådat och kavlat och massor med inspiration av Daniels passion för kvalitet gällande hantverk och råvaruval.

    Till lunch bjöds det på fantastiska mackor med bagarbärs.

    När man bakar med Daniel Lindeberg är det devisen ”more is more” som gäller. Bullarna ska vara fyllda med mycket smör och god nymald kardemumma. Daniels filosofi är att bullarna ska innehålla kvalitetsråvaror och smaka gott.

    -Glöm inte att använda formar till bullarna så den kladdiga fyllningen ligger och gojsar till sig i botten, älska kladd! Säger Daniel Lindeberg.