ALS-bakelse med insamling till Hjärnfonden

Kategorier

Kategorier


21 juni är det internationella ALS-dagen och det vill Daniel Lindeberg, Lindeberg Bageri & Konditori i Orminge, uppmärksamma med en bakelse för 60 kr där 40 kr går oavkortat till ”med anledning av ALS dagen” insamling.hjarnfonden.se

Den 7 december 2017 fick vår fantastiska medarbetare Martin Hamrin diagnosen ALS bullbäres pares aggressiv. Martin är vår första anställda och har med sin underbara personlighet och gedigna kunskap inom mat och dryck satt Werners på den gastronomiska kartan. De relationer som han har skapat genom åren har lett till både bra affärer och vänner för livet.

ALS är en obotlig sjukdom, och det behövs mer forskning för att utvecklingen ska gå framåt. Och till forskning går det åt mycket pengar, så Daniel Lindeberg kom på idén att ta fram en bakelse i samband med Internationella ALS-dagen där 40 kr för varje såld bakelse går oavkortat till Hjärnfonden.

Även Per Klein, Lundbergs Konditori och Daniel Roos, K-märkt kommer sälja bakelsen med samma deal.

Bakelsen har Daniel Lindeberg tagit fram tillsammans med Martin. Eftersom ALS-dagen är på midsommarafton, då vi redan äter en massa jordgubbar, ville Martin ha hallon.

ALS-bakelsen – vaniljbavaroise med hallon & pain de gene.

Den här goda bakelsen som både gör gott för din gom och för välgörande ändamål finns att köpa 17-20 juni på Lindeberg Bageri & Konditori, Lundbergs Konditori och på K-märkt. Du kan med fördel förbeställa. Bakelsen kostar 60 kr/st

Vad är ALS?
ALS, amyotrofisk lateral skleros, är namnet för en grupp neuridegenerativa sjukdomar där nervcellerna i hjärnan, hjärnstammen och ryggmärgen dör. Detta leder till muskelförtvining och förlamning. Varje år insjuknar ca 220 personer i Sverige i ALS. De flesta är mellan 50-70 år.

”Min ALS har utvecklat sig på så sätt att jag tappat talet helt! Och jag har svårt att äta och dricka. Tänk er att jag aldrig var tyst tidigare och älskade mat & dryck. Så ni förstår att mycket i mitt liv försvann väldigt fort. Nu får jag min näring genom en slang på magen som går rätt in i magsäcken. Där tar jag även in vin! Jag älskar rödvinsruset så äntligen kan jag få det igen.” – Martin Hamrin