Caviar, broccoli och frasvåffla

    Av Kalle Hult

    1. Skär ner 3 st broccoli och koka mjuka i saltat vatten, mixa till puré. Skär ner resten i fina buketter och koka försiktigt i smör och lite citronjuice, smöret skall med upp på tallriken. Spara roten till att råriva som skall vara på toppen. Skira ägg, lägg vitan på ett plastat bleck och täck med plast. Baka på ånga och hacka det sedan.
    2. Våffla: Vispa grädden. Vispa sedan försiktigt i övriga ingredienser, avsluta med smöret i en tunn stråle. Grädda hårt i våffeljärn. Smula sedan ner våfflan och stek smulorna i smör.

    Ingredienser

    • 5 st broccoli
    • 200 g Oscietra caviar
    • 20 st ägg
    • 50 g broccoliskott
    • smör
    • 1 st citron

    frasvåffla

    • 1 liter vispgrädde
    • 0,5 liter mjölk
    • 1 liter kallt vatten
    • 375 g smält smör
    • 0,75 liter bovetemjöl
    • 0,75 liter vetemjöl
    • salt