Baba au bi

    Av Fredrik Borgskog

    En variant av klassikern baba au rhum, men här med honung och bipollen istället.

    Bulle:

    1. Blanda alla ingredienser förutom smör och salt.
    2. Kör i degblandare 10 min, gå i sedan i med salt och smör.
    3. Kör 5 min mer i degblandaren.
    4. Kyl degen i kylen.
    5. Dela sedan upp i 60 g bitar.
    6. Jäs upp och baka av på 180°C i 10 min.
    7. Om den bakas i form baka ytligare någon minut.
    Honungslag:
    1. Koka upp vatten, honung, apelsinjuice, vanilj, ingefära, limeblad.
    2. Låt svalna lite och gå i med zest och rom.
    3. Doppa sedan bullen i dem och låt ligga och dra i 30 min.
    Honung & yoghurtglass:
    1. Värm mjölk, grädde och honung till 40°C.
    2. Blanda de torra ingredienserna och gå i med det i mjölken.
    3. Vispa och ge det ett uppkok.
    4. Gå i med zest.
    5. Mixa och häll upp i paco bägare.
    6. Frys.

     

    Ingredienser

    Bulle:
    • 520 g vetemjöl
    • 10 g jäst
    • 75 g socker
    • 110 g ägg
    • 55 g smör
    • 210 g mjölk kallt
    • 10 g salt
    Honungslag:
    • 150 g honung
    • 150 g vatten
    • 150 g apelsinjuice
    • 1/2 st vaniljstång + inkråm
    • 30 g rom
    • 30 g ingefära
    • 2 st limeblad
    • 1 st apelsinzest
    Honung & yoghurtglass:
    • 515 g mjölk
    • 25 g mjölkpulver
    • 40 g socker
    • 45 g honung
    • 25 g dextros
    • 100 g grädde
    • 1,5 g citrusfibrer (Natur emul)
    • 1, 5 g procrema 5
    • 2 g salt
    • 4 g citruszest
    Övrigt:
    • Bipollen till att sprinkla över.
    • Lätt vispad grädde.
    • Citronmeliss
    • Apelsinzest

    Produkter i Baba au bi

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”